*Nettavisen* Sport.

Ødegaard etter drømmekampen mot Atlético Madrid: - Man må klype seg litt i armen

 

DRØM: Martin Ødegaard leverte en fantastisk kamp for Real Sociedad mot Atlético Madrid. Foto: Vincent West (Reuters)

Vartet opp med en scoring da Anoeta åpnet opp for første gang denne sesongen.

17.09.19 08:31

REAL SOCIEDAD - ATLÉTICO MADRID 2-0

ANOETA (Nettavisen): Det ble en fantastisk aften for Real Sociedad og Atlético Madrid da den spanske serielederen ble sendt hjem til Madrid med 2-0 i sekken på Anoeta.

Ødegaard var toneangivende for de blå- og hvitstripete fra San Sebastián, og ble historisk da han scoret det første målet på nyåpnede Anoeta. Stadion har, som kjent, gjennomgått restaurasjon denne sesongen.

Det har gjort at Real Sociedad har spilt sine første tre seriekamper på bortebane. Ødegaard scoret også da Mallorca ble senket i serierunde nummer to.

Les mer: Real Sociedad-legende Xabi Prieto med klar melding til Ødegaard

- Surrealistisk

Etter kampen var 20-åringen tydelig på at dette var en viktig kveld for ham i hans fotballkarriere:

- Dette var en perfekt åpning på Anoeta, 2-0 mot ligalederen, scoring og en god kamp av hele laget, så dette var perfekt. Jeg tror denne kvelden topper den på Mallorca, og dette er helt der oppe hva angår det jeg har opplevd på fotballbanen og i livet. Dette er en stor dag for meg, sier Ødegaard til Nettavisen etter kampen.

Blant de som stod på andre banehalvdel var supertalentet João Félix som kostet 126 millioner euro da han forlot Benfica til fordel for Atlético Madrid, samt Premier League-mesteren Diego Costa.

Klikk på bildet for å forstørre.  

I SENTRUM: Martin Ødegaard snakket lenge med pressen etter praktkampen mot Atlético Madrid. Foto: Jonas Giæver (Nettavisen)

I tillegg var det Jan Oblak, keeperen mange hevder er verdens beste, som var mannen som måtte plukke ballen ut av nettet etter nordmannens andre scoring i LaLiga.

- Det er litt surrealistisk. Man må klype seg litt i armen noen ganger, man må det. Det er vanskelig å skjønne hva som foregår. Så å nyte en såpass god kamp mot et såpass bra lag tror jeg er viktig. Dette føles bra, sier nordmannen.

En annen som var entusiastisk over Ødegaard var trener Imanol Alguacil. Han var tydelig på at han visste hva han kom til å få av nordmannen da han ble lånt ut fra Real Madrid:

- Før vi signerte ham hadde vi sett ham. Vi visste hva han hadde gjort, og det overrasket meg ikke (slik han leverer nå). Jeg ønsker ikke å snakke bare om ham, for dette er et lag, sa Alguacil på pressekonferansen der Nettavisen var tilstede.

Les mer: Ødegaard hylles for fysikken etter Instagram-bilde: - Maskin!

Målscorer?

Nå står Ødegaard med to scoringer på fire kamper i den spanske toppdivisjonen. Tidligere har han aldri vært noen utpreget målscorer, men er tydelig at det å finne veien til målet er noe han har arbeidet med:

- Jeg føler at jeg har hatt dette i meg veldig lenge. Det var en periode på Real Madrid Castilla (Madrids andrelag) der jeg gjorde lite mål. I tillegg var det dårlig med mål i starten i Nederland, sier Ødegaard.

På Madrids andrelag ble det kun fem scoringer på 62 kamper, mens han stoppet på tre på 43 kamper i Heerenveen under sitt opphold på halvannet år. I Vitesse vartet nordmannen opp med 11 scoringer på 39 kamper.

- Forrige sesong og nå, samt litt på landslaget, så føler jeg at jeg viser det jeg kan. Det handler om å være i de riktige posisjonene, være på og komme høyt i banen. Jeg vet jeg har fot nok til å sette dem. Det var ingen fantastisk avslutning i dag, men jeg var der, sier Ødegaard.

Selv om scoringen var historisk, ved at den var den første på det nyåpnede Anoeta, samt mot serielederen Atlético Madrid, så var Ødegaard tydelig på at dette var en følelse han hadde kjent på før:

- Jeg er veldig glad, men det føles likt her som andre steder når man har vunnet kamper. Men anledningen og motstanderen er mye større, så det betyr jo litt.

Og seieren på nyåpnede Anoeta betyr at Real Sociedad suser hele åtte plasser opp på LaLiga-tabellen. De ligger dermed femteplass, etter å ha sesongdebutert på egen hjemmebane.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.