CRYSTAL PALACE - ARSENAL 0-2:

Arsenal starter sesongen med å ta tre poeng, etter at Gabriel Martinellis scoring og et selvmål fra Marc Guehi senket Crystal Palace.

– Det er ekstremt viktig for et Arsenal-lag som tapte de tre første kampene forrige sesong, sier Pål André Helland i Viaplays studio etter kampen.

Kampen var Martin Ødegaards første siden han ble utnevnt til permanent kaptein forrige uke.

Det er tydelig at Martin Ødegaard har en høy stjerne hos Arsenal-fansen. flere ganger i løpet av kampen kunne man høre supporterne rope navnet hans gjentatte ganger.

Les også: Kommer med fiasko-sammenligning: – Trodde det var en «no-brainer»

Fikk ekspertene til å stusse

Martin Ødegaard slet med å prege kampen i den førsteomgangen, og da han gikk i garderoben til pause hadde han ikke hatt et eneste skuddforsøk - til tross for at han ofte kom i gode posisjoner.

– Han har vært litt anonym. Jeg skulle ønske han prøvde skuddfoten sin ved flere anledninger, sier Viasats fotballekspert Sigrid Heien Hansen i pausen.

Ødegaard prøvde skuddfoten et par ganger i den andre omgangen, men da Gabriel Jesus spilte han fri rett foran mål valgte han å forsøke å spille ballen videre til Martinelli.

I Twitter-meldingen under kan man se posisjonen Ødegaard ikke valgte å skyte i.

– Hvorfor skyter du ikke selv? Martin Ødegaard skal på død og liv spille den videre, utbryter Viaplays kommentator Kasper Wikestad.

– Det er vel et dårlig valg av Ødegaard der, legger ekspertkommentator Tor Ole Skullerud til.

Mikel Arteta valgte å ta Ødegaard av banen etter 92 minutter, da kampen i praksis var over.

– Da er Ødegaard ferdig for i kveld. Han har ikke vært den mest synlige på Arsenal, men han har jobbet hardt, poengterer Skullerud.

Les også: Stjernen kobles til flere PL-klubber. Nye rapporter kan være starten på en sirkel: – Overrasket

– Rart å se

Gabriel Martinelli scoret det første målet i Premier League-sesongen da han headet Arsenal i føringen etter et innøvd trekk. Bukayo Saka slo corneren høyt på bakre stolpe, hvor Zintsjenko hadde løpt seg helt fri og kunne heade ballen til Martinelli rett foran mål.

– Det betyr mye. Jeg er veldig fornøyd med å score, men det viktigste er at vi vant, uttalte målscorer Martinelli etter kampen.

Crystal Palace var blant lagene som slapp inn flest mål på dødball i fjorårssesongen, og igjen viste dødballer å være deres akilleshæl.

– Det er rart å se at Crystal Palace slipper inn på en corner i sesongåpningen. Man skulle tro at Vieira hadde lært, sa Heien Hansen i pausen.

Etter at Arsenal dominerte kampen de første 30 minuttene, så jobbet Crystal Palace seg sakte, men sikkert, inn i kampen igjen. Ørnene var nære ved å score to ganger, men Aaron Ramsdale vartet opp med to feberredninger.

Mens Crystal Palace maktet ikke å sette sjansene, så hadde Arsenal tur da de kontret på slutten. Et innlegg fra Bukayo Saka traff hodet til Marc Guehi, og endte opp i nettmaskene bak Vincente Guaita.

– Det er i mot spillets gang. Crystal Palace har vært best den siste tiden her, poengterer Wikestad.

Kampen endte 2-0, og Martin Ødegaard og Arsenal fikk med det en drømmeåpning på sesongen.

Les også: Fortsatt ingen Premier League-enighet mellom TV-gigantene - rammer en halv million nordmenn