TOTTENHAM - ARSENAL 3-0:

Tottenham klatrer opp i ryggen på Arsenal og er ett poeng bak erkerivalen etter at Harry Kane og co. vant torsdagens London-derby 3-0 på Tottenham Hotspur Stadium.

Kane scoret to av vertenes mål, mens Heung-min Son fikk æren av å sette inn det siste i andre omgang.

Utvisning ødela for Arsenal

Rob Holding viste tidlig i kampen at tenningsnivået hans var i overkant høyt, og det var stort sett Spurs-stjernen Heung-min Son som fikk unngjelde.

Etter å ha pådratt seg sitt første gule kort etter 26 minutter var Arsenal-stopperen i overkant aggressiv igjen bare åtte minutter senere.

Son jaktet en lang pasning fra Eric Dier, da Holding løp rett i ham og fikk sitt andre gule kort for dagen.

TV 2s ekspertkommentator Jesper Mathisen er ikke nådig i sin omtale av Arsenal-stopperen.

- Det er komplett uforståelig hvordan Holding kan oppføre seg på det viset når han har gult kort. Det er altså en time igjen å spille. Det er nesten ikke til å tro. En forferdelig kamp og klink ener på børsen, sier Mathisen underveis i kampen.

Tidligere Arsenal- og West Ham-stopper Matthew Upson var heller ikke veldig imponert.

- Rob Holding har nettopp etterlatt laget sitt i en masse trøbbel. Han er ikke fokusert på ballen, og fullstendig fokusert på Son. Du kan si at han prøver å komme under huden på Son, men det har gått motsatt vei. Son kom under huden hans, sier Upson på BBC.

Ødegaard: - Får ingenting gratis her

Arsenal-kaptein Martin Ødegaard var førstemann bort til dommer Paul Tirney etter at det røde kortet var dratt opp av lomma, men nordmannen kunne naturligvis intet gjøre.

- Jeg har ikke lyst til å si så mye. Du får i hvert fall ingenting gratis her i dag. Straffa er veldig billig, og det andre er ... ja, det er frustrerende, sa Ødegaard til TV 2 etter kampen.

Da Holding ble utvist hadde Harry Kane allerede sendt Tottenham i ledelsen på straffe etter at Cedric Soares gikk hardt inn i ryggen på Son da han var i posisjon til å heade på mål.

Etter 37 minutter doblet Tottenham ledelsen mot Arsenals ti mann. Son slo en corner inn fra høyre, og Rodrigo Bentancur stusset ballen mot bakre stolpe der Kane dukket opp igjen og styrte inn 2-0.

I starten av andre omgang fikk Son selv æren av å sette inn Tottenhams tredje. Gabriel fikk bare en tå på ballen i duell med Kane, og da ballen havnet rett i beine på Spurs' nummer sju, var ikke sørkoreaneren vond å be.

Selv med tap mot Tottenham, er det Arsenal som sitter i førersetet i kampen om den viktige fjerdeplassen, som gir Champions League-spill neste sesong.

Arsenal er for øyeblikket ett poeng foran Spurs når begge London-lagene har to kamper igjen å spille.

Tottenham har igjen Burnley og Norwich, mens Arsenal møter Newcastle og Everton i sine to siste kamper.

Se fullt kampreferat her: