Ødegaard fratatt nok et målpoeng etter VAR-situasjon

IMPONERER: Martin Ødegaard har tatt store steg denne sesongen.

IMPONERER: Martin Ødegaard har tatt store steg denne sesongen. Foto: Robin Van Lonkhuijsen (AFP)

Nordmannen leverte enda en god kamp for Vitesse, men måtte søndag konstatere at videodømming igjen ødela for både ham og laget.

14.04.19 19:03

UTRECHT - VITESSE 0-0:
Ødegaard trodde han hadde notert seg for nok en målgivende pasning da hans strålende dødball fra 35 meter ble ekspedert i mål av lagkamerat Jake Clarke-Salter ti minutter før slutt mot Utrecht.

Men dessverre for Vitesse ble målet, helt korrekt, annullert for offside med minst mulige margin. Dermed endte det også 0-0.

Ødegaard blir da stående med sine seks målgivende pasninger så langt.

VAR har ikke vært Ødegaards beste venn denne sesongen. Han har flere ganger mistet enten scoring eller målgivende på grunn av videodømming-systemet.

Nær drømmescoring

Søndag mistet han altså en målgivende, mens han tidligere denne sesongen har opplevd å miste scoringer mot Heerenveen og Emmen, for å nevne noe.

Det må nevnes at også Utrecht ble fratatt en scoring på grunn av VAR i denne kampen. Det skjedde før pause.

Ødegaard var også nær drømmescoring før pause. Nordmannen prøvde lykken på et frispark fra 30 meter, og kun en glimrende redning fra Utrecht-keeper David Jensen hindret Vitesse-jubel.

Nordmannen viste seg tidvis frem på et høyt nivå, og Utrecht måtte flere ganger bruke ulovlige midler for å stanse han.

En beskrivende situasjon kom i andre omgang da den norske landslagsspilleren førte ballen fremover på en kontring, dro seg forbi en motstpiller før han ble revet ned og pådro motstanderen gult kort.

Men det endte altså 0-0 i søndagens oppgjør.

Seks strake uten seier

Vitesse hadde sårt trengt en seier. Laget kom til søndagens oppgjør med fire uavgjortkamper og ett tap på de fem siste rundene.

Nå er det altså seks strake kamper uten seier i ligaen for de gulsvarte.

NORSK FORBRØDRING: Martin Ødegaard har funnet seg til rette i Nederland. Her i samtale med AZ-nordmennene Jonas Svensson og Fredrik Midtsjø ved en tidligere anledning. Foto: Robin Van Lonkhuijsen (AFP)

- Utviklingen har vært veldig fin

Ødegaard har imponert stort på lån for Vitesse i nederlandske Eresdivisie denne sesongen og det knyttes stor spenning til hvor nordmannen kommer til å spille neste sesong.

La Liga-ekspert Petter Veland har fulgt den norske 20-åringen tett denne sesongen. Han uttalte nylig til Nettavisen at han tror Martin Ødegaard kan få en plass i A-troppen til Real Madrid neste sesong.

- Utviklingen har vært veldig fin. Han tar de stegene han bør ta. Han produserer flere målpoeng. I tillegg til de tingene han får tallfestet ved rene målgivende pasninger og scoringer, så står han bak veldig mye av det som skjer offensivt i Vitesse. Man ser han ofte er tredje sist på ball, sier Veland til Nettavisen.

Ødegaard: - Det må jeg ærlig innrømme

Da Nettavisen snakket med Ødegaard selv under forrige landslagssamling, var stortalentet åpen om at han har store ambisjoner for fortsettelsen.

- Det hadde vært gøy å prøve seg på et høyere nivå nå, det må jeg ærlig innrømme, sa Ødegaard.

Også Vitesse-trener Leonid Slutskij spår store ting for klubbens desidert beste spiller denne sesongen. Ødegaard ligger langt foran samtlige lagkamerater på spillerbørsen til statistikknettsiden WhoScored.

- Jeg vet ikke hvilken klubb som vil være bra for Martin, men jeg er hundre prosent sikker på at han er klar for å spille på et høyere nivå, sa Slutskij for noen uker siden.

Men først gjenstår det fire runder av den nederlandske ligaen. Men etter siste serierunde 12. mai må Ødegaard ta noen viktige karrierevalg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.