Martin Ødegaard og Arsenal har fått en god start på sesongen og etter fem kamper står London-klubben med 13 poeng av 15 mulige i Premier League.

Arsenal-kapteinen har notert seg for to scoringer så langt, og Manchester United-spiller Gary Neville er over seg av begeistring for det nordmannen leverer på banen.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

Sammenlignes med City-legender

Etter søndagens 1-0-seier mot Everton tok United-legenden store ord i sin munn.

– Det skal litt til å si noe slikt, men når du tenker på de «vakreste» fotballspillerne vi har sett de siste sju-åtte årene har jeg alltid tenkt på David Silva og Kevin De Bruyne. Man ser på de og tenker «det er slik man spiller fotball», innleder Neville på Sky Sports.

– Jeg sier ikke at Ødegaard er like god som David Silva eller Kevin De Bruyne. Han har litt å gå på i karrieren sin, men han nærmer seg et punkt nå, der jeg ser ham spille og det er så glatt og silkemykt.

Les også: Slår alarm om United-garderoben: – Ubehag og usikkerhet

– Arsenal må innse hva de har

Neville er ikke i tvil om hvilken spiller Pep Guardiola hadde valgt hvis han skulle forsterke Manchester City med en Arsenals-spiller.

– Jeg vet at han alltid har vært en talentfull spiller, men nå snakker vi om noe som er veldig forskjellig fra talentfull. Dette er ekte klasse. Hvis Pep Guardiola skulle tatt en spiller ut av det Arsenal-laget, tror jeg han ville tatt Ødegaard uten å blunke.

– Han hadde absolutt slått gjennom i det City-laget, fordi han er en nydelig spiller å se på. Hver gang jeg ser ham, blir han bedre og bedre. Arsenal må innse hva de har.

Forrige uke meldte overgangsjournalisten Fabrizio Romano at Arsenal jobber med å forlenge Ødegaards kontrakt.

Til Nettavisen sa Ødegaard følgende i forbindelse med landslagssamlingen nylig:

– Jeg er veldig «happy» i Arsenal og håper jeg kan være der i lang tid. Utover det har jeg ikke noe kommentar akkurat nå. Nå er det landslaget som er i fokus.

Onsdag tar Arsenal imot PSV Eindhoven til Champions League-kamp på Emirates. Til helgen er det duket for Nord London-derby mot Tottenham.