*Nettavisen* Sport.

Ødegaard hylles for ny assist, men Real Sociedad våknet for seint

 

RØK PÅ NEDERLAG: Real Sociedad og Martin Ødegaard. Foto: Joan Monfort (AP / NTB scanpix)

Kunne overtatt tabelltoppen med seier. Endte opp uten poeng.

30.09.19 11:47

SEVILLA - REAL SOCIEDAD 3-2:

Bortekampen mot Sevilla på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán i Spanias sørligste region var på papiret en av sesongens tøffeste for Real Sociedad.

Martin Ødegaard var også lenge anonym i kampen, og lenge fikk han det tøft med å sette mye preg på begivenhetene. Men like før slutt spilte nordmannen fram Portu med en varemerke-pasning forbi forsvaret til Sevilla.

Innbytteren reduserte deretter til 3-2.

- Akkurat i riktig tidspunkt med akkurat riktig kraft. Det ser enkelt ut, men det er det ikke, kommenterte Nils Johan Semb om Ødegaards pasning i sendingen til TV 2.

Kostbar miss

Ødegaard burde fått notert en annen målgivende med drøyt ti minutter igjen å spille.

På stillingen 2-1 til Sevilla kom den norske profilen i ønskeposisjon med ballen i beina, og på vei framover mot motstandernes 16-meterfelt. Som vanlig slapp Ødegaard ballen perfekt videre, men spydspiss Willian José feide ballen til side for målet med et dårlig treff.

- Den er veldig stor. Endelig får vi se litt Martin-magi her. Det skulle ikke mer til. Han blir spilt rettvendt i sin favorittposisjon, kommenterte tidligere landslagssjef Semb, før han tilføyde:

- Vi ser noen tror han skal spille andre veien. Han holder pasningen inne, og så bare vekter den pasningen akkurat riktig til brasilianeren, men han får et dårlig treff med venstrefoten. Der kunne det stått 2-2.

Bare sekunder seinere pirket Franco Vázquez inn 3-1 for Sevilla, og det var fortjent. Med uttelling på Ødegaards pasning like i forveien kunne sluttresultatet likevel vært annerledes.

Drømmestart

Vertene begynte også kampen med å trykke Ødegaard og kompani tilbake.

Likevel var det «Erreala» som straffet hjemmelaget tidlig, på gnistrende og effektivt vis. Det er nemlig ikke tilfeldig at trener Imanol Iguacils mannskap har spilt strålende i en rekke kamper allerede denne sesongen.

Adnan Januzaj og Ødegaard satte Sevillas venstreback Sergio Reguilón under hardt press da han mottok en pasning feilvendt på egen halvdel. Reguilón, som i likhet med Ødegaard er lånt ut fra Real Madrid, ga etter for presset og rotet bort ballen til Januzaj.

Belgieren kastet et kjapt blikk mot motsatt side og fant Mikel Oyarzabal med en strålende vektet stikkpasning.

Sistnevnte satte kaldt inn 0-1 allerede etter tre og et halvt minutts spill. Januzajs målgivende ble slått inn i et større rom, men minnet ellers påfallende mye om Ødegaards fullroste assist til samme Oyarzabal mot Alavés i forrige runde.

Men det er ikke bare Real Sociedads pasningsføtter som glimrer på høyeste nivå i Spania. Argentineren Éver Banega viste like presise egenskaper da han spilte en høy ball over mot Nolito i 18. spillemiutt.

Den tidligere Celta- og Manchester City-profilen takket med en like utsøkt avslutning på halvspretten. Men en nydelig skru seilte ballen inn i lengste nettvegg bak Miguel Ángel Moyá.

1-1 ved pause ble veldig kjapt til 2-1 etter sidebyttet, da Lucas Ocampos banket inn det neste målet over Moyà etter en glimrende soloprestasjon.

Sluttminuttene er allerede beskrevet, og det ble hjemmelaget som kunne feire triumf og tre poeng til slutt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.