TOTTENHAM – ARSENAL 0–2.

Martin Ødegaard scoret Arsenals andre mål i Nord London-derbyet mot Tottenham søndag ettermiddag.

Dette var 24-åringens totalt åttende ligascoring for Arsenal så langt denne sesongen. Den norske landslagsspilleren har vært toneangivende for klubblaget og ble nylig kåret til månedens spiller i Premier League for desember.

Drømmescoring

Nordmannen fikk ballen av Bukayo Saka og hamret den i nettet fra rundt 22 meters hold. Dette var bortelagets andre scoring i kampen, etter at Tottenham-keeper Hugo Lloris lagde et selvmål etter 14 minutters spill på Tottenham Hotspur Stadium.

– Martin Ødegaard fra 20 meter. En drømmescoring. Det er nesten så man må klype seg i armen, når man ser Martin Ødegaard og hva Mikel Arteta har fått til med dette laget, sier Viaplay-kommentator Kasper Wikestad om scoringen.

– Det er rett og slett fantastisk fra Arsenal. En fantastisk avslutning, og fullt fortjent for Arsenal, sier han videre.

Hylles i England

Også Sky Sports-ekspert Gary Neville hentet fram fine ord om midtbanemannens fulltreffer.

– Det er absolutt briljant fra Arsenal. En vidunderlig scoring og akkurat det Arsenal fortjener. Spurs spiller som guttunger der ute og Arsenal ser ut som «the real deal», sier den tidligere Manchester United-backen.

Den rutinerte The Times-journalisten Henry Winter kastet seg også på med en hyllest.

– Arsenal er mye skarpere, konstant raskere til ballen. Spurs-midtbanen blir bare løpt over. Venstre siden til Spurs er overveldet, Saka er for god for Sessegnon. Ødegaard er enestående! skriver han på Twitter.

Med seier over erkerivalen er det en luke på åtte poeng ned til Manchester City på andreplass.