Gå til sidens hovedinnhold

Ødegaard med hockeyassist da Arsenal spilte uavgjort mot Benfica

Nordmannen markerte seg da Arsenal og Benfica spilte 1-1 i Europa League torsdag kveld.

BENFICA - ARSENAL 1-1:

Arsenal fikk det tøft i det første oppgjøret i 16-delsfinalen mot Benfica, men klarte å få med seg et viktig bortemål etter å ha ligget under.

Pizzi sendte portugiserne i ledelsen fra straffemerket like etter pause, før Bukayo Saka utlignet minutter senere.

Nettavisen viser en rekke treningskamper med norske topplag. Full oversikt over planlagte sendinger finner du på Direktesport.no

- Vi hadde mange sjanser. Vi dominerte hele kampen. De fikk en heldig straffe som jeg syntes var feil, sier målscoreren til BT Sport etter kampen, og fortsetter:

- Vi fikk et mål og kunne ha vunnet. Det er ikke det verste resultatet, vi fikk et bortemål, sier han.

Manager Mikel Arteta uttrykker også misnøye med at laget ikke klarte å sikre seg et bedre resultat.

- Vi dominerte og skapte noen store sjanser. Vi må være skarpere. Måten vi slapp inn målet på var skuffende. Vi ga dem ballen og så ble det 1-1 og alt å spille for, sier spanjolen til BT Sport.

Les også: Molde med vanvittig opphenting mot Hoffenheim i Europa League: - For en absurd fotballkamp!

I begivenhetens sentrum på 1-1-målet var Martin Ødegaard, som mottok ballen like utenfor sekstenmeteren, før han åpnet opp Benfica-forsvaret med sin stikker gjennom til Cedric. Backen kunne enkelt spille ballen til Saka på blank kasse.

- Strålende Arsenal-angrep som Saka får æren å avslutte, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes etter at utligningen var et faktum, og roste videre Ødegaards involvering i forkant av scoringen.

- En glitrende pasning fra Martin Ødegaard der, sa han.

Les også: Manchester United hylles etter festfotball, men én ting forbauset eksperten: - Smått Utrolig

Stor Arsenal-mulighet

Pierre-Emerick Aubameyang fikk 19 minutter ut i oppgjøret en gigantmulighet til å sende gjestene i ledelsen. En strøken pasning fra Dani Ceballos sendte Hector Bellerin gjennom på høyresiden. Spanjolen spilte ballen videre inn til en Aubameyang i full fart som på nesten blank kasse sendte ballen like utenfor.

Arsenal fortsatte å dominere utover første omgang, men uten å komme til flere store sjanser.

Tidlig ut i andre omgang fikk imidlertid Saka en god mulighet til å sende gjestene foran, etter pent Arsenal-spill. Skuddet gikk dog like utenfor.

Les også: Partey hyller Ødegaard: - Fantastisk å ha ham her

To mål på tre minutter

Minutter senere fikk i stedet Benfica sjansen fra ellevemeteren, da Emile Smith Rowe heandset inne i eget felt. Straffen sendte Pizzi sikkert i mål forbi Bernd Leno.

Det tok imidlertid ikke lang tid før utligningen var et faktum. Ødegaard spilte ballen gjennom gjennom til Cedric, som videre fant Saka inne i feltet som scoret sikkert.

Deretter var Ødegaard nær en målgivende pasning da han spilte gjennom Aubameyang, men stjernespissen sendte ballen like utenfor.

- Ødegaard gjør det han er god i for Arsenal nå: Åpner opp forsvar, skrev Jan Åge Fjørtoft like etter han hadde spilt fri Aubameyang.

Flere mål ble det imidlertid ikke, og dermed blir det spenning i returoppgjøret om hvem som avanserer videre fra 16-delsfinalene. Den kampen spilles 25. februar.