ROTTERDAM (Nettavisen): Etter 0-0-kampen mot Latvia er Norge helt avhengige av å ta poeng mot Nederland tirsdag.

Hollenderne leder gruppen, to poeng foran Norge og Tyrkia, men kan med tap ende utenfor topp to og miste plassen i Qatar-VM.

Martin Ødegaard leverte en god prestasjon på Ullevaal sist, og sier spillertroppen fikk en liten boost da Montenegro sikret det ene poenget mot Louis van Gaals mannskap etter en enorm sluttspurt.

- Stemningen var laber etter kampen, men det var en liten opptur at Montenegro utlignet. Vi satt sammen en gjeng og spilte kort, og fikk nyheten om resultatet. Det gjorde at stemningen steg, sier Ødegaard til pressen.

Les også: Van Dijk med klar beskjed om Haaland før møtet med Norge

- Kjipt

Landslagskapteinen møtte et titalls journalister i annen etasje på mektige De Kuip i Rotterdam, og vil ikke være med på at Norge nå har alt å vinne mot storfavorittene fra Nederland.

- Vi spiller om en VM-plass, så vi har absolutt noe å tape. Det er mye på spill, fortsetter han.

Nye koronarestriksjoner i Nederland gjør at skjebnekampen blir spilt for tomme tribuner, men Ødegaard skulle gjerne hatt fylt opp arenaen - til tross for at det ville betydd vanvittig støtte til hjemmelaget.

- Det er kjipt, for fotball skal spilles med fans og mye liv fra publikummet. Jeg kunne ønske det var fullsatt på tribunen, jeg, men forhåpentligvis blir det surere for dem enn for oss.

Les også: Drama for van Gaal før Norge-kamp: - Havnet i rullestol

Nederlandsk presse lurte på om Ståle Solbakken lærte noe av det han så fra morgendagens motstander i deres kamp mot Montenegro.

- Jeg lærte ikke så mye over det Nederland viste, de vet nok selv hva de gjorde feil. Det var åpenbart for oss som så på i hvert fall, for det er et fantastisk lag når de er påskrudd. De var litt som Hilbert van der Duim, hvor han stoppet en runde for tidlig på skøytebanen.

Og fortsetter:

- Normalt holder de en hel kamp, men de stoppet litt for tidlig. Jeg forventer derfor at man vil se et påskrudd Nederland hele kampen, som nok vil gå offensivt ut, sier landslagssjefen til den fremmøtte pressen.

- Vi må gjøre noe med det

Ødegaard er på sin side klar på at kampbildet vil være noe annerledes enn det man fikk se på Ullevaal lørdag.

- Vi møter et lag som etter all sannsynlighet vil ha ballen mer enn oss, med spillere som har gode ferdigheter. Vi har også mye kvalitet i laget, så man skal ikke ha for stor respekt for motstanderen heller. Det gjelder derfor å få tak i ballen, og bruke den godt når vi har den, forteller han til Nettavisen.

Les også: Norge ber Fifa om å endre gult kort-regel

Nederland har sluppet til sjeldent mange målsjanser så langt i denne kvaliken, men Solbakken poengterer at det først og fremst har kommet på fremmed gress.

- Her hjemme har de vært bunnsolide. Vi må gjøre noe med det, sier Solbakken til Nettavisen.