Ødegaard med lekker detalj i møte med AZ Alkmaar

Nordmannen sendte motspilleren ut i den gode, gamle «pølseboden».

VITESSE - AZ ALKMAAR 2-2:

Martin Ødegaard fortsetter å imponere i nederlandsk fotball og tirsdag kveld leverte den norske 20-åringen en god kamp da Vitesse spilte uavgjort mot AZ Alkmaar.

Ødegaard var ikke den eneste nordmannen på banen. Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spilte begge hele kampen for AZ, mens Bjørn Maars Johnsen fikk 58 minutter på banen for gjestene i en kamp som til slutt endte med 2-2.

Det var bortelaget som tok ledelsen allerede etter sju minutter ved stopperkjempen Ron Vlaar. Midtsjø var nest sist på ballen i forkant av scoringen.

Rett før pause satte AZ inn sitt andre mål for kvelden ved Teun Koopmeiners.

Etter pause slo vertene tilbake. Få minutter ut i andre omgang satte Matus Bero inn reduseringen og etter 77 spilt minutter kom utligningen ved Thomas Buitink.

Ett poeng til hvert lag betyr at AZ ligger på tredjeplass i den nederlandske toppdivisjonen med 51 poeng, mens Vitesse er nummer seks med 42 poeng.

Som nevnt gjorde Ødegaard seg bemerket med en god kamp og flere flotte detaljer. En episode som har fått mye oppmerksomhet i sosiale medier var da nordmannen dro seg innover fra kanten og utmanøvrerte Koopmeiners med noen lekre finter, før han trillet ballen mellom beina på AZ-spilleren og fortsatte mot mål.

Dessverre for 20-åringen stoppet det hele opp da innbytter Pantelis Hatzidiakos kom inn som nestemann og med nød og neppe fikk hindret Ødegaard.

Spilleren som er på utlån fra Real Madrid har imponert for Vitesse denne sesongen og før landslagspausen ble han blant annet koblet med en overgang til Ajax.

Vitesse-trener Leonid Slutskij sa den gang at han mener Ajax kan være et bra alternativ, men tviler på at den nederlandske storklubben vil klare å kapre Ødegaard.

- Da vi forhandlet med Real Madrid før sesongen, så spurte vi om det var mulig å få til et lån med opsjon på kjøp. Det fikk vi et definitivt nei til. Det var ingen mulighet. Jeg tror at det blir umulig å kjøpe ham for en ny klubb. Jeg tror det blir et nytt lån -eller så beholder Real Madrid ham, sa Slutskij i et intervju med Voetbalzone.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.