Ødegaard med tre målgivende pasninger i Vitesse-seier

ASSISTKONGE: Martin Ødegaard vartet opp med to målgivende pasninger da Vitesse slo Zwolle 2-1.

ASSISTKONGE: Martin Ødegaard vartet opp med to målgivende pasninger da Vitesse slo Zwolle 2-1. Foto: Olaf Kraak (AFP)

Uttrykket «corner er mål» fikk nærmest bokstavelig betydning i lørdagens Vitesse-seier.

20.04.19 21:47

VITESSE - PEC ZWOLLE 4-1:

For Martin Ødegaard hadde virkelig tatt på seg servitørrollen mot PEC Zwolle lørdag, og ga seg ikke før han hadde notert tre målgivende pasninger - samtlige fra hjørnespark.

Det betyr at 20-åringen nå er oppe i totalt åtte assists for Vitesse i Eresdivisie denne sesongen. Han har i tillegg seks mål for klubben som ligger på sjetteplass i Nederland.

Landslagsprofilen slo først et hjørnespark som fant lagkamerat Bryan Linssen, og 28-åringen satte ballen i nettmaskene til 1-0 etter ni minutter.

Det var ikke første gangen de to fant hverandre i kampen, men etter 23 minutter utlignet Zwolle ved Lennart Thy, og kun minutter senere fikk Ødegaards lagkamerat Alexander Büttner direkte rødt kort.

Den tidligere Manchester United-backen stemplet en Zwolle-spiller høyt oppe på leggen og måtte rusle i garderoben, men heldigvis for hans del var Linssen og Ødegaard i storform lørdag.

Etter 47 minutter var oppskriften den samme da Ødegaard fant pannebrasken til Linssen på en corner. Spissen headet vertene igjen i føringen, og etter 73 minutter økte Vitesse ledelsen.

Ødegaard drev fremover med ballen og fant Thulani Sereno, som flikket ballen videre til Mohammed Dauda. 21-åringen plasserte ballen i mål til 3-1, og kun minutter senere var koblingen Ødegaard/Linssen i begivenhetenes sentrum igjen.

Et farlig Ødegaard-frispark ble klarert til hjørnespark. På det påfølgende hjørnesparket fant Ødegaard Linssen, som headet inn 4-1.

Ødegaard opererte igjen ute til høyre i en rolle som ga han mye frihet til å vandre innover i banen og finne plass i mellomrommet, og kun minutter etter 4-1-scoringen var han nære å notere sin fjerde målgivende pasning.

Unggutten fant en medspiller inne i feltet, men Zwolle-keeper Mickey van der Hart holdt avslutningen ute.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.