VÅLERENGA-SANDEFJORD 3-1

Vålerenga tok ledelsen før pause da Jonatan Tollås Nation steg opp på et innlegg fra Christian Dahle Borchgrevink og stanget ballen over keeper Jacob Storevik, som ikke var raskt nok opp med hendene.

2-0-målet kom kvarteret etter pause da gjestenes Brice Wembangomo klønete det til med et håpløst tilbakespill. Henrik Udahl plukket den opp og ble felt av keeper Jacob Storevik, men før dommer reagerte hadde Amor Layouni snappet opp ballen og satt den i nettet.

Sander Moen Fosser reduserte ikke lenge etter, men da Marc Vales var klønete og dro ned Udahl innenfor sekstenmeteren, kunne Aron Dønnum sette spikeren i kista.

- Vi var best før pause. Vi har spilt tre kamper på seks dager, men vi har nesten ikke spilt kamper så grunnlaget er ikke det beste, sier Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard til Discovery etter kampen.

Misfornøyd med dømmingen

Treneren ga klart uttrykk for at han ikke var helt fornøyd med alle dommerens avgjørelser.

- Det er irriterende med alle mål vi slipper inn. Så er det en straffe og litt sånn. Vi synes ikke vi fikk med oss så mye fra den siden heller. Under kampens hete irriterte det oss mer.

Og fortsetter:

- Vi er subjektive og det er mulig jeg har vært for lenge ute av dette her, men som en liten klubb så får man i hvert fall ikke ting med oss. Det ser ut som straffen at Marc Vales er først på ball og VIF-spilleren bare rygger inn i vår spiller.

- Det er så mange små situasjoner som vi som små ikke får og det er kjedelig. Så er det litt dumt å si det fordi man blir oppfattet som sutrete, men dette er en stor situasjon og det blir kampavgjørende, sier Ødegaard.

Munnhuggeri

Vales var i likhet med sin trener ikke fornøyd med dommeravgjørelsen som ga hjemmelaget straffespark..

– Jeg er først på ball, han går rundt meg og faller. Problemet er ikke spilleren, men dommerne, sa Vales til Discovery etter kampen. Han fikk støtte av Kristoffer Normann Hansen.

– Alt av 50/50-dueller går Vålerengas vei. Det er nesten så vi skulle hatt inn VAR, for dette er så tynt, sa han.

Vålerengas Aron Dønnum var ikke imponert over reaksjonene.

– De er et OK fotballag som prøver å spille fotball, men de har noen på laget som begynner å lage krig inni slusa her. De er et lag som prøver å spille mye, så jeg skjønner ikke hvorfor de har en slik strategi i tillegg, sa han.

Vålerenga tilbake på vinnersporet

Med seieren fortsetter Vålerenga snuoperasjonen etter tap mot Kristiansund og uavgjort mot Mjøndalen for tre og to runder siden. Torsdag slo de Molde 3-2 i Romsdal. De holder 5.-plassen i Eliteserien, tre poeng bak Rosenborg, som har en kamp mer spilt, og to poeng bak Bodø/Glimt på 2.-plass.

For Sandefjord var derimot kampen en nedtur etter at de var overtiden unna poeng mot Rosenborg torsdag. De står med tre tap og kun tre poeng etter fire spilte kamper.

Hjemmelaget satte raskt preg på kampen, og allerede før ti minutter var spilt, fikk Dønnum en god sjanse fra skrått hold etter veggspill med Tobias Christensen

Selv om Vålerenga gikk til pause i ledelsen, kom Sandefjord til noen brukbare muligheter før pause. Blant annet da Kristoffer Normann Hansen fyrte av fra 18 meter midtvei i omgangen. Keeper Kristoffer Klaesson måtte ut i full strekk for å sende ballen utenfor mål.

Men det var altså Jonatan Tollås Nation som sendte Vålerenga i ledelsen sju minutter før pause.

Ikke mange minuttene etter smelte Sandefjords Alexander Ruud Tveter til fra skrå vinkel, men skuddet gikk i stolpen og ut.

På overtid av overtiden var Layouni nær ved å sørge for 2-0-ledelse til pause. Han fyrte av fra 20 meter, men Storevik var raskt nedpå og reddet.

Temperatur

Kvarteret etter pause satt derimot ballen i nettet fra Layouni, og 2-0-ledelsen var et faktum.

Det var høy temperatur på matta, og etter tumulter mellom flere spillere fikk både Sandefjords Marc Vales og Vålerengas Dønnum se det gule kortet.

Ikke lenge etter greide derimot Sandefjord å bruke energien på å redusere. Sander Moen Fosser snek seg inn bakerst på et frispark og headet sitt andre mål for sesongen.

Men kun to minutter senere fikk Udahl straffe, og Dønnum sørget for at poengene ble i Oslo.

(©NTB)