ARSENAL - BURNLEY 0-0:

Arsenal er for alvor med i kampen om den viktige 4.-plassen som sikrer Champions League-billett neste sesong, men hjemme mot tabelljumbo Burnley endte det målløst.

Martin Ødegaard spilte hele kampen for The Gunners og var en av flere som ikke klarte å omsette gode sjanser til scoringer.

- Vi prøvde på alle mulige måter, men vi manglet kvalitet på siste tredjedel. Når vi møter et lavtliggende forsvar, trenger du gnist og kreativitet til å vinne fotballkamper og det hadde vi ikke i dag, sier Arsenal-sjef Mikel Arteta etter kampen.

Med uavgjort mot Burnley er Arsenal to poeng bak Manchester United på 4. plass, med en kamp mindre spilt.

Les også: Carragher var kritisk til Messi. Da tikket det inn en melding: - Kalte meg et esel

Det var Burnley som farligst frampå i åpningsminuttene. Først hadde et innlegg fra Dwight McNeil retning mot krysset, men Aaron Ramsdale fikk akkurat tippet ballen over. På den påfølgende corneren havnet ballen i beina til Ben Mee, som ikke fikk styrt ballen mot mål med sin avslutning halvvolley.

20 minutter ut i kampen kom Ødegaard til Arsenals første store mulighet. Nordmannen kombinerte med Emile Smith-Rowe, før han fikk avsluttet fra ni meter. Skuddet gikk imidlertid rett på Nick Pope i Burnley-buret.

Og da Bukayo Saka ikke traff mål med sin avslutning etter å ha blitt spilt opp av Ødegaard rett før pause, endte det med en målløs første omgang på Emirates.

Etter hvilen satte Arsenal opp et ekstra gir og rødtrøyene spilte seg etter hvert til flere sjanser.

Da timen var spilt fikk Ødegaard nok en god mulighet til å sende Arsenal foran da han fikk sjansen på et frispark fra 18 meter. Denne gangen gikk ballen centimetere over tverrliggeren.

Like etterpå kom også Smith-Rowe og Alexandre Lacazette til hver sine enorme sjanser, men rødtrøyene slet stort med å få inn det viktige ledermålet.

Dermed ebbet etter hvert kampen ut i 0-0.