*Nettavisen* Sport.

Ødegaard og Real Sociedad opp på tredjeplass etter sliteseier

DRO I LAND POENGENE: Real Sociedad og Martin Ødegaard. Her fra en tidligere kamp mot Villarreal.

DRO I LAND POENGENE: Real Sociedad og Martin Ødegaard. Her fra en tidligere kamp mot Villarreal. Foto: Ander Gillenea (AFP / NTB scanpix)

Fikk med seg full poengpott og sjuende strake hjemmeseier fra tett oppgjør.

29.02.20 03:11

REAL SOCIEDAD - REAL VALLADOLID 1-0:

Det ble en tett og sjansefattig kamp da Real Sociedad og Martin Ødegaard tok imot Real Valladolid i San Sebastián fredag kveld.

Adnan Januzaj ble matchvinner, etter et sterkt forarbeid av Mikel Oyarzabal og et angrep der også Ødegaard var involvert.

Den norske stjernen spilte lenge en ganske anonym kamp, men i sluttminuttene kviknet han litt til. Kanskje skulle han også fått med seg en scoring på en av vistittene han hadde i Valladolid-feltet på tampen.

Les også: Russlands sprintlag trekker seg fra resten av VM

En stor sjanse rant ut i sanda etter da det ble litt for mange ballberøringer på Ødegaard.

- Han mangler litt skarpheten der. Jeg tenker jo med en gang pasningen kommer at Ødegaard skal skyte på direkten, og ikke nøle og bli ubesluttsom. Men så er det nettopp det som skjer, kommenterte Magnar Kvalvik hos Strive.

Real Sociedad har likevel vunnet sju strake hjemmekamper, fire av dem i La Liga og tre i den spanske cupen.

Skremmeskudd på overtid

Ødegaard ble for øvrig byttet ut på overtid av andreomgangen og ble erstattet av Luca Sangalli.

Enda litt seinere, helt i sluttsekundene av kampen, var gjestenes Sandro Ramírez veldig nære en utligning. Men mannen som var på utlån i nettopp Real Sociedad forrige sesong, for øvrig uten å score mål for klubben, skjøt rett på keeper Álex Remiro.

Før den hektiske innspurten var det lengre mellom mulighetene. Det tok det lang tid før noen av lagene kom virkelig nær en scoring på Anoeta.

Svenske Alexander Isak kom til en heading et par minutter etter pausen, men avslutningen var innom Valladolid-stopper Mohammed Salisu og fikk ikke nok fart på seg til å passere burvokter Jordi Masip.

Fotballinteressert? Les dybdesaker i samarbeid med FourFourTwo her

Fire minutter etterpå var det bortelaget som kom på en overgang ute til venstre. Den utlånte Everton-angriperen Sandro Ramírez slo inn lavt foran mål der Enes Ünal kom seg først på ballen inne i feltet.

Tyrkeren var veldig nære en scoring, men styrte avslutningen like utenfor første stolpe.

Åpningen på andreomgangen skulle vise seg å være en forsmak på et mer åpent kampbilde. Real Sociedad-spiss Isak var farlig frampå igjen på et innlegg fra Nacho Monreal, men traff heller ikke mål.

Gjenoppstått Januzaj

Etter en times spill var det derimot duket for et angrep av høy klasse fra hjemmelaget. Martin Ødegaard fant Mikel Oyarzabal ute til høyre, og han spilte deretter vegg med Joseba Zaldúa.

Oyarzabal fortsatte med ballen ned til dødlinja, og innlegget fra den spanske landslagskanten traff så løpet til Adnan Januzaj ved første stolpe. Belgieren kunne bare styre ballen videre i nettet med panna.

Januzaj har vært gjennom en tung tid i Real Sociedads drakt. I forrige seriekamp hjemme mot Valencia scoret den tidligere Premier League-spilleren for første gang på nesten et helt år.

Målformen fortsatte for Januzaj fredag, og det kom beleilig for et Real Sociedad som hadde slitt med å bryte ned Real Valladolid i mer enn tre omganger mellom lagene.

Forrige møte mellom de to klubbene i Valladolid før jul endte 0-0.

Det ene målet i andreomgangen på Anoeta sikret dog tre verdifulle poeng til Martin Ødegaards lag. Real Sociedad er nå oppe på tredjeplass i La Liga før de øvrige kampene som spilles i helga.

Den norske profilen og klubbkompisene er foran Atlético Madrid og Sevilla på målforskjell. Innbyrdes oppgjør teller i spansk ligafotball, men først etter at lagene har møtt hverandre to ganger i samme sesong.

Når de øvrige kampene i den 26. ligarunden er spilt, har Real Sociedad det utsatte borteoppgjøret mot Eibar fra tidligere i februar i bakhånd. Ny spilledato for den hengekampen er tirsdag 10. mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag