Gå til sidens hovedinnhold

Ødegaard og Real Sociedad til Europa League etter thrilleravslutning

Reddet den viktige sjetteplassen i La Liga og får spille i Europa neste sesong.

ATLÉTICO MADRID- REAL SOCIEDAD 1-1:

Det så ut til at plassen blant de seks beste skulle glippe, og dermed også en plass i Europa League for Real Sociedad i siste serierunde av La Liga.

I en vrien bortekamp mot Atlético Madrid var vertene lenge foran med 1-0. Men like før slutt overlistet innbytter Adnan Januzaj Atléticos stjernekeeper Jan Oblak med et lurt frispark fra spiss vinkel.

Les også: Tamt Brann spilte uavgjort: - Ikke mye å melde om

Det var kun tre minutter igjen av ordinær tid på Wanda Metropolitano da belgieren skrudde inn dødballen i det overbefolkede feltet. Martin Ødegaard var for øvrig byttet ut av kampen på det tidspunktet.

Trener Imanol Alguacil og støtteapparatet til Real Sociedad jublet hemningsløst sammen med spillerne for den utrolig viktige scoringen.

De resterende minuttene i Madrid virket ingen av lagene særlig interessert i å angripe. Dermed endte det med 1-1, som var nok for Real Sociedad. Etter én seier og ett tap innbyrdes i La Liga mot Granada var det målforskjellen som avgjorde til fordel for «Erreala».

For hjemmelaget var uavgjort også nok til å holde seg på tredjeplassen, på målforskjell foran Sevilla.

Les også: United-stjernen får slakt: - Helt forferdelig nivå

Koke hamret inn 1-0 etter halvtimen spilt, etter en utsøkt assist fra Álvaro Morata. Spissen hælflikket ballen til Koke, som fra fem meter dundret ballen i mål med stor kraft.

Januzaj-målet på slutten tok likevel Martin Ødegaards klubb tilbake forbi Granada, som overbeviste med en 4-0-seier hjemme mot Real Sociedad-rivalen Atheltic Bilbao søndag.

Ødegaard skal etter planen spille en sesong til for klubben fra San Sebastián.

Ettersom Getafe til slutt tapte 0-1 borte mot Levante, klarte heller ikke de å komme seg forbi Real Sociedad på sluttabellen.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg