Selv om han verken scoret eller bidro med målgivende pasninger i Arsenals seier over Brentford i Premier League i helgen, er det den norske midtbanespilleren Martin Ødegaard som har stjålet de største overskriftene i etterkant av 2-1-seieren.

Nordmannen trekkes fram av både storavisen The Times og anerkjente The Athletic. Drammenseren hylles som en leder ute på banen, både med og uten ball.

The Times omtaler Ødegaard under overskriften: «Ødegaard er den lederen Arsenal tørster etter», mens The Athletic kjører også på med skryt av drammenseren og i likhet med The Times, trekkes 23-åringens lederegenskaper fram som et poeng.

LES OGSÅ: Vurderer ny rolle for Arsenal-toppscorer: - Han kan ikke sitte på benken

The Times-skribent James Gheerbrant trekker spesielt fram én situasjon som han mener viser de kvalitetene Ødegaard tilfører Mikel Artetas Arsenal-lag.

- Det var et øyeblikk i denne kampen som oppsummerer alt det Ødegaard står for, skriver han.

- Utrolig frekk

Han sikter til en situasjon der Ødegaard først fikk ballen på egen banehalvdel av Cedric Soares på tampen av første omgang. Med nesa vendt mot eget mål lurte han Brentfords Rico Henry trill rundt og satte hele Brentfords pressledd ut av spill.

- Det viste Ødegaards spilleforståelse, touch, lekenhet og kanskje mest av alt, hans sjeldne evne til subliminal kommunikasjon, skriver The Times-spaltisten.

Gheerbrant var ikke den eneste som fikk med seg denne manøveren. Tidligere Tottenham-spiller Michael Dawson trodde knapt det han så.

LES OGSÅ: Mener Rangnick ikke har overbevist nok: - Han får ikke United-jobben

- Frekkheten hans er rett og slett helt utrolig, sa han i Sky Sports-studio.

The Athletic-journalisten Jay Harris hevet også øyenbrynene.

- Hvis Ødegaard mente å gjøre det, så er det et ellevilt stykke ferdighet, skrev han.

The Times påpeker videre at flere av Arsenals unge stjerner imponerer om dagen, men at Ødegaard kanskje var den aller beste i møtet med Brentford.

-Bukayo Saka, Emil Smith Rowe og Ødegaard leverte alle strålende prestasjoner, men Ødegaard var kanskje best. Han ville alltid ha ballen, styrte medspillere inn i riktig posisjon, skapte rom, åpnet opp vinkler og satte opp noen fine trekanter med Saka og Soares. Han hadde 39 fullførte pasninger på siste tredjedel av banen, langt mer enn noen andre på banen. I tillegg jobbet han knallhardt, skriver Gheerbrant.

Bruno Fernandes og Ziyech

The Times-journalisten mener 23-åringen mer og mer ser ut som en moderne «tier» i måten han styrer og steller for londonklubben. Statistikk viser at Ødegaard er der oppe med folk som Manchester Uniteds Bruno Fernandes og Chelseas Hakim Ziyech.

Disse tre offensive midtbanespillerne er, ifølge The Times, de tre eneste med et gjennomsnitt på fem gjenvinninger, 15 presssituasjoner, 20 pasninger på siste tredjedel av banen og fire manøvrer som har ført til skuddmulighet per kamp i Premier League denne sesongen. Men der Fernandes og Ziyech langt oftere mister ballen i løpet av 90 minutter, ligger Ødegaards gjennomsnitt betydelig lavere her.

LES OGSÅ: Scolari forteller om Ronaldo-samtalen ingen ville ta: – Det var trist

- Ødegaard er tryggere med ball. Han mister den i gjennomsnitt kun 13,5 ganger.

- Når du hører Mikel Arteta snakke, er det ingen tvil om at Ødegaards holdning og karakter, er minst like viktig som det har gjør ute på banen, skriver Gheerbrant.

Arsenal ligger for øyeblikket som nummer seks i Premier League med 42 poeng etter 23 kamper. Opp til Manchester United på fjerdeplass er det fire poeng per nå.

I de neste Premier League-kampene venter møter mot Wolves (hjemme), Watford (borte), Leicester (hjemme) og Liverpool (hjemme) for Ødegaard og Arsenal.