*Nettavisen* Sport.

Ødegaard reddet Lyn

Foto: Jarl Fr. Erichsen / SCANPIX

ODD STADION (TV 2 Nettavisen): Etter at Lyn-keeper Thomas Andrè Ødegaard var den store syndebukken da Lyn røk ut av UEFA-cupen på torsdag, ble han den store helten da Lyn klarte 1-1 borte mot Odd.

20.10.03 10:04

Klikk her for kampfakta

ODD 1–1 LYN: - Det er sånn det er å være keeper, sa Ødegaard til TV2 Nettavisen etter kampen.

- Det var ikke mange som forventa at vi skulle klare å et poeng her, men vi er uten tvil på gang nå og jeg tror vi klarer oss, fortsatte han.

To kjappe

I en relativt sjansefattig første omgang fyrte Johnny Hanssen av et skudd etter 27 minutter som Holtan måtte gi retur på. Ballen havnet hos Sundgot som kunne putte den i mål til Lyn-ledelse.

Odd gikk rett i angrep og utlignet kun et minutt senere etter fint forarbeid av Aas som la ballen til Sebastian Henriksson, som kunne plassere den i mål fra 7 meter.

- Dette var mitt tredje mål i år så det er ikke så ofte jeg har scort tidligere nei, sa Henriksson.

Begge lag nære på

Det skjedde mer i 2. omgang, og selv om det ikke ble flere mål hadde begge lagene sine sjanser til å avgjøre kampen

Halvveis ut i omgangen raidet innbytter Bomhoff for n’te gang og Ødegaard måtte gi retur på det gode skuddet. Den havnet hos Odds andre innbytter, Martin Wiig, som skøt mot mål, men som en tiger reddet Ødegaard på en brilliant måte og fikk slått ballen over mål. Akkurat der vil nok mange si at Ødegaard reddet det ene poenget for Lyn.

Hjemmelaget var veldig nære nok en gang ti minutter før full tid da Fevang dro seg fri og skøt et skudd som til slutt havnet hos Nornes, men forsvareren avsluttet med å skyte til side for mål.

- Odd kjørte over oss de siste 20 minuttene så vi sørget for å trygge det ene poenget, sa Lyn-keeperen.

Morten Fevang var nok en gang banens bestemann, men pådro seg sesongens åttende gule kort som betyr at han må stå over neste ukes bortekamp mot Lillestrøm.

Lyn fikk også en stor sjanse da tre minutter gjensto da Sørensen fikk all verdens tid alene med Holtan, men Odd-keeperen vant duellen og snappet også opp returen før noen andre fikk tak i den.

- Vi har to uavgjorte på rad nå og må sørge for at vi begynner å vinne igjen, avsluttet målscorer Henriksson, vel vitende om at sølvplassen kanskje røk i dag.

Suksesstrener

Lyn-trener Tommy Berntsen har nå ført laget sitt til fire kamper uten tap og antageligvis sørget for fornyet Tippeliga-kontrakt. Han vet hva nøkkelen til suksess har vært.

- Rett og slett hardt arbeid. Vi har intensivert treningene samtidig som vi har sørget for å ha det gøy.

Det alle spør seg nå er om 29-åringen vil fortsette som trener neste sesong.

- Jeg har en spillerkontrakt med Lyn og jeg vil helst fortsette noen sesonger til som bare spiller.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.