GEORGIA – NORGE KLOKKEN 18:00:

BATUMI, GEORGIA (Nettavisen): Norge har press på seg før tirsdagens EM-kvalifiseringsoppgjør i Georgia, men kunne kommet inn til kampen med enda mer selvtillit om marginene var noe mer med laget på lørdag.

På den positive siden er Martin Ødegaard er «fit for fight» til det svært viktige bortemøtet i Batumi tirsdag kveld, men landslagskapteinen fikk tidvis svært hard medfart i lørdagens oppgjør mot Spania.

24-åringen spilte en ny god landskamp på La Rosaleda i 0-3-tapet lørdag kveld, men resultatet kunne sett annerledes ut om midtbanespilleren hadde satt sin gedigne sjanse i den første omgangen.

Arsenal-kapteinen misset imidlertid i avslutningsøyeblikket, men vel så mye oppmerksomhet har det som skjedde etter han avsluttet fått.

Spania-stjernen Rodri kastet seg inn i en takling for å blokkere Ødegaards skudd, men endte heller med å kveste Arsenal-spilleren uten at dommer følte det var nok til å dømme straffespark.

Både hele Norge og Arsenal-manager Mikel Arteta holdt pusten da Ødegaard ble liggende nede etter taklingen, men midtbanespilleren kom seg til slutt på beina og fullførte kampen etter en situasjon som ble møtt med sinne i den norske leiren.

Ståle Solbakken åpnet pressekonferansen i etterkant av kampen med å si at han er ferdig med straffesituasjonen fordi «den er klokkeklar», men kan glede seg over at det ikke er noen skadeforfall etter kraftanstrengelsen i Spania.

I tillegg til at Ødegaard fikk røff behandling av flere av de spanske spillerne lørdag, gikk blant annet midtstopper Stefan Strandberg gjennom intervjusonen med en bandasje rundt foten lørdag kveld.

– Jeg hadde vært mer bekymret om Strandberg ikke hadde vondt et sted, sier Solbakken ironisk til Nettavisen, før han legger til.

– Vi har lagt opp treningen til at alle skal være med, så alt skal være fint.

Spekulasjonene raser: – Dette folk vil være sinte for

I England har man imidlertid også bitt seg merke i hvem som kastet seg inn med knotter først i duellen med Martin Ødegaard lørdag.

For i tillegg til duellen med Rodri med flagget på brystet lørdag, kjemper de to også om det samme Premier League-trofeet denne sesongen.

Arsenal topper Premier League med åtte poeng foran Rodris klubb Manchester City, og Arteta kunne puste svært lettet ut da Ødegaard kom seg på beina i Malaga og fullførte landskampen.

The Athletic-journalisten Sam Lee har fulgt Manchester City svært tett de siste ni årene, og er sett på som en av de mest anerkjente Manchester City-korrespondentene i England.

I podkasten hans «Let me talk» forteller han at det kokte på telefonen etter taklingen til Rodri på Ødegaard.

– Jeg så taklingen på Ødegaard lørdag kveld, og da jeg våknet og sjekket telefonen min søndag tenkte jeg «Det er dette folk vil være sinte for i dag». Fra Arsenal-fansens synspunkt handler det om at Rodri prøvde å ta ut vår beste midtbanespiller for å vinne ligaen med City, sier han.

Han forteller at han selv har sett situasjonen opp mot 20 ganger og at han først tenkte samme tanke, ettersom Rodri sjelden kaster seg inn i lignende taklinger.

– Men kanskje var det nettopp derfor. At han veldig sjelden sklitakler og ikke helt vet hvordan man skal gjøre det.

– Den mest sannsynlige forklaringen er som oftest den som er sann

Han lister opp at Rodri både kan ha sklidd og rett og slett gjort en dårlig takling som den mest sannsynlige forklaringen, men kaster seg likevel på spekulasjonene om at City-stjernen muligens hadde gulldrømmen i bakhodet.

– Jeg sier ikke at Rodri er en spiller som prøver å skade andre med vilje, for det er han virkelig ikke, men den tredje forklaringen kan være at han tenkte heller «faen heller, jeg vil vinne ligaen med City», sier han før han påpeker at han ikke tror det handler om det.

Sammen med sin kollega David Mooney kommer de til slutt fram til at det hele bare var et ærlig forsøk på å avverge en norsk scoring som ville sørget for 1–1 i Malaga.

– Den mest sannsynlige forklaringen er som oftest den som er sann, og i dette tilfellet er den mest sannsynlige forklaringen at han trodde Ødegaard skulle score, og han måtte kaste seg inn for å blokkere skuddet, sier Mooney.

Ødegaard er ventet å starte tirsdagens kamp på Adjarabet Arena – en arena som ble utsolgt på et blunk takket være Georgias stjernespiller Khvicha Kvaratskhelia.

Solbakken er imidlertid klar på at det georgiske laget er mer enn bare Napoli-stjernen.

– Jeg synes det er et veldig solid lag. De har tre sterke midtstoppere med fysikk og kraft. Willy Sagnol er en god trener, og under ham har Georgia utviklet seg jevnt over tid. Matchvinneren i laget er Khvicha Kvaratskhelia, men den andre spissen er god i kombinasjonsspill, sier han.

– Det er et godt organisert lag som kan slå alle på en god dag. Vi må være på vårt beste, men vi går for tre poeng.