Gå til sidens hovedinnhold

Ødegaard splitter det norske folk. TV 2-profil er klar: - Man må stille krav

Martin Ødegaard har hatt en ujevn landslagskarriere, men TV 2s Øyvind Alsaker mener man så tegn til forbedring etter de tre siste kampene.

Norges landslagskaptein Martin Ødegaard har måtte tåle mye kritikk etter prestasjonene for det norske A-landslaget i sin karriere.

Kjetil Rekdals kritikk av både prestasjonene og bruken av drammenseren fikk stor oppmerksomhet, men mot miniputten Gibraltar var Ødegaard endelig å kjenne igjen og ble av flere i sosiale medier trukket fram som banens beste.

Øyvind Alsaker kommenterte de norske kampene for TV 2, og mener Ødegaard er i ferd med å spille seg varm i landslagsdrakten.

- Han var knallgod i Gibraltar, var for lite involvert mot Latvia også var han bedre som indreløper i andreomgang mot Nederland. Martin har jo egenskaper som kan være med på å avgjøre kamper i sitt favør, og det er det ikke mange andre som har, sier TV 2s fotballkommentator Øyvind Alsaker til Nettavisen.

Les også: Haaland-hat trick i norsk målfest mot Gibraltar: - Et fenomen

- Må stille høye krav

Gjennom de tre landskampene har man kunne sett et splittet norsk folk når det kommer til Martin Ødegaard. Enkelte mener han gjør for lite på det norske landslaget, mens andre mener han får ufortjent mye tyn. Det er ifølge Alsaker helt naturlig for en spiller på det nivået.

- Grunnen til at han splitter folket er jo fordi han har et så høyt nivå, som gjør at man forventer så mye og håper så sterkt. Det gjør at man får litt urealistiske forventninger, men samtidig er han med på å lage et engasjement rundt landslaget.

- Er det urettferdig at man stiller høyre krav til en landslagskaptein som spiller i Arsenal?

- Nei, man må stille høye krav til ham, det mener jeg bestemt. Han gjør det til seg selv også, i går var det gøy å se på ham. Jeg tar mer av den Martin Ødegaard vi så i går, selv om vi møtte en svak motstander, men jeg tror han har fått et løft under den samlingen her. Nå gjelder det bare å få spille i Arsenal, for han er avhengig av den stabiliteten for å prestere.

Les også: Børs: Slik spilte Norge mot Gibraltar

Et ofte stilt spørsmål er hvor Ståle Solbakken skal brukes Ødegaard på banen, men det tror Alsaker han har fått flere gode svar på nå.

- Han har spilt både indreløper og kant på denne samlingen, og ikke vært i noen rolle bak spissen. Jeg tror han blir for lett, både i kroppen, men også defensivt. Derfor brukte han blant annet Moi Elyounoussi der mot Nederland, men med Martin gjelder det bare å få han på ballen. Det er der han kan bidra, også må lagkameratene fortsetter med å åpne rom, som de har gjort i disse kampene, fortsetter den erfarne kommentatoren.

Dette er noe av det man så på Twitter etter kampen mot Gibraltar:

Sofascore er en velkjent app som både livedekker fotballkamper verden over, og setter børs på spillerne som har vært involvert. De fører også statistikk, og ifølge deres notater leverte Ødegaard 12 nøkkelpasninger i kampen mot Gibraltar. Det er mer enn noen annen spiller har gjort for et landslag, i deres eksistens.

Bekymret for Arsenal

Drammenserens nye arbeidsgiver, Arsenal, har startet sesong på verst tenkelige måte og står med tre strake tap. Det bekymrer TV 2s Premier League-kommentator.

- Nå har de Norwich, som er en kamp de må vinne, men det er ingen tvil om at Arteta sitter på lånt tid. For hver kamp som går uten seier, jo nærmere er han sparken. Det er naturligvis tungt for Martin Ødegaard, for kommer det en ny manager inn der så kan han fort ryke ut av laget.

Les også: Norge knuste Gibraltar, men sløste med sjansene: - Må være ærlige på det

- En ny trener kan jo fort bli hentet for å få mer struktur i laget, og skape noe solid, og da er Martin en spillertype som nødvendigvis ikke passer så godt i defensivt system. Enn så lenge er jo Arteta der, så da får vi bare håpe at han fortsetter. De har møtt gode lag, men det har ikke sett bra ut.

Arsenal møter Norwich hjemme på Emirates Stadium, lørdag 16:00.

Overraskende Ødegaard-utsagn

Martin Ødegaard har møtt pressen før lørdagens oppgjør mot Norwich, og etter tre strake tap overrasker det muligens mange det nordmannen sa før den viktige kampen.

- Vi ønsker jo å komme oss tilbake i europeisk fotball denne sesongen, for det hadde vært viktig for klubben, spillerne, trenerne og fansen. Forhåpentligvis kan vi vinne trofeer, Champions League og ligaen, innen et par år, sier han til Sky Sports.

Og fortsetter:

- Vi har ikke diskutert så mye målsetninger internt, men slik jeg ser det er det de målsetningene denne klubben burde ha. Arsenal trenger å spille i Europa.

Kampen starter 16:00, og kan følges i Nettavisens livesenter.