BOURNEMOUTH - ARSENAL 0-3:

Anført av Ødegaard fikk The Gunners en drømmestart på lørdagens Premier League-oppgjør mot Bournemouth, med to scoringer fra nordmannen før tolv minutter var passert.

– Ødegaard har vært helt utrolig i denne første omgangen. En herlig fotballspiller, var dommen fra Sky Sports' Jamie Redknapp.

Det ble også utgangspunktet for en komfortabel seier. Etter hvilen la midtstopper William Saliba på til 3-0, noe som også ble sluttresultatet.

Arsenal har dermed fått en strålende sesongstart med ni poeng og full pott etter tre kamper.

– Vi dominerte fra start, skapte noen gode sjanse og scoret noen bra mål. Jeg er veldig fornøyd med tre poeng. Vi vet at det alltid er vanskelig å komme til disse stedene. Vi har slitt før i slike kamper, men vi var så skarpe og aggressive, sier Ødegaard til Sky Sports etter kampen.

– Helt fantastisk

Etter to Ødegaard-mål i førsteomgang ble han ikke uventet umiddelbart samtaletemaet i Viaplays studio i pausen.

Drammensgutten fikk naturligvis ros for scoringene, men Sigrid Heien Hansen tok seg også tid til å hylle 23-åringen for andre egenskaper på banen.

– Han har vært utrolig flink til å gjøre seg spillbar, vært mye involvert i kampen, han er god til å være i tette rom og han knytter opp med spillerne som den playmakeren han er. Helt fantastisk.

– Dette er noe man kanskje ikke får med seg at han gjør, fordi det ikke er målpoeng også videre. Men han åpner opp rom. Ja, han skaper ting selv, men han er så flink på åpne opp rom for medspillerne sine, til å skape det spillet Arsenal ønsker. Det er litt usynlig jobbing, men jeg synes han fortjener å få kred for det, sier Heien Hansen.

Les også: Harry Kane skrev historie: Ingen har gjort dette før han

Sjokkerte Zintsjenko

Til tross for Ødegaard-dobbel, må Saliba sies å ha stått for kampens vakreste scoring. Fra drøye femten meter bøyde den franske midtstopperen ballen opp i krysset. Det til lagkamerat Oleksandr Zintsjenkos store forbauselse.

Etter kampen brøt Viaplay-studio ut i latter da de så venstrebackens reaksjon.

– Se på han da! Han er sjokkert, han, sa Gunnhild Toldnes.

– Jeg er usikker på om jeg hadde tatt det som et kompliment, faktisk. Hvis jeg hadde scoret et mål og lagkameraten hadde oppført seg på den måten. Det vitner ikke om stor tillit, fulgte en lattermild Tjærnås opp.

To mål på seks minutter

Kun fem minutter var spilt da Ødegaard sendte Arsenal i ledelsen. Det hele startet med at Gabriel Jesus lekte seg forbi 3-4 Bournemouth-spillere, før han slapp ballen videre til Gabriel Martinelli. Brasilianerens skudd ble stoppet av Mark Travers, men på returen ventet Ødegaard som satte ballen i det åpne målet.

Og ikke lenge etterpå tegnet nordmannen seg på scoringslisten igjen. Et innlegg fra Ben White ute på høyresiden havnet i beina på Jesus, som med et mislykket førstetouch la ballen perfekt til Ødegaard som hamret inn sitt andre for dagen.

Etter hvilen var det Saliba til å vise seg fram. Etter en dødball havnet ballen i beina på Granit Xhaka, som spilte den ut til Saliba på femten meter Der viste midtstopperen fram venstrefoten da han limte ballen opp i det høyre hjørnet.

Se fullt kampreferat under: