Selv om Martin Ødegaard ble friskmeldt til søndagens Baskerland-derby mot Athletic Bilbao, har Real Sociedad-trener Imanol Aguacil valgt å hvile nordmannen.

21-åringen er ikke engang med i troppen til stormøtet med lokalrivalen.

- Lårhøne i cupseieren

Ødegaard måtte byttes ut med en kraftig lårhøne i torsdagens cupseier borte mot Real Madrid. Det hersket derfor tvil om drammenseren ville rekke oppgjøret mot Athletic Bilbao.

Les også: TV-kameraene fanget opp grov Ramos-melding til Ødegaard: - Slang med leppa

Vel så overraskende var det at trener Alguacil også valgte å starte med svenske Alexander Isak på benken mot Athletic Bilbao.

Den formsterke spissen scoret to mål og hadde én målgivende pasning i den sterke 4-3-seieren over Real Madrid torsdag.

Lørdag kom Real Sociedad-trener Aguacil med lovende nyheter om skaden, men da troppen til søndagens oppgjør ble publisert, var Ødegaards navn utelatt.

Den trolige årsaken er at Aguacil ikke ønsker å ta noen risiko med Ødegaard og heller hvile ham til onsdagens cupsemifinale mot Mirandés.

- Martin fikk seg en kraftig smell og haltet av banen, men han kom på trening og framsto bra i går. Han er klar på at han vil spille uansett, sa Aguacil til TV 2 lørdag.

Isak avgjorde

Sociedad-treneren valgte også å starte med Alexander Isak på benken i søndagens oppgjør, men svensken kom inn og avgjorde kampen for Ødegaards lag.

Først la Isak vakkert opp til lagkamerat Portu før han selv avgjorde da han kranglet inn 2-1-seier etter at Bilbao hadde utlignet.

Bilbao-spiller Iker Muniain var en av flere profiler som ble hvilt før lagets cupsemifinale mot Granada, men spanjolen kom inn og fikk direkte rødt kort på tampen etter en grisetakling.

(©NTB)