Gå til sidens hovedinnhold

Ødegaards Real Madrid-karriere får strykkarakter av Marca: - En katastrofe

Martin Ødegaard ble hentet til Real Madrid som et svært ettertraktet talent, men tiden hans i den spanske storklubben ble nok ikke slik alle hadde sett for seg.

Ødegaard er nå klar for Arsenal og forlater Real Madrid permanent, etter over seks år i den spanske storklubben.

Som 16-åring signerte nordmannen for Madrid i 2015. Real Madrid fikk Ødegaards signatur i konkurranse fra nesten alle toppklubbene i Europa, og drammenseren skal ha blitt sett på som en prestisjesignering av den mektige presidenten Florentino Perez.

Ødegaard er en av mange unge spillere som har blitt hentet til Santiago Bernabeu de siste årene. Den spanske storavisen Marca har sett nærmere på hvor suksessfulle disse overgangene har vært for Real Madrid.

Les også: Lovpriser Ødegaard-overgang: - Det er det han trenger

- En katastrofe

Siden Ødegaard er en av disse unge spillerne og han nå har forlatt klubben, blir navnet hans fort nevnt i artikkelen.

Den spanske avisen legger ikke skjul på at 22-åringen ikke har levd opp til deres forventinger i Real Madrid, hvis man utelukkende ser på det sportslige.

- Ødegaard har vært en katastrofe sportslig sett, skriver avisen.

Tiden i Real Madrid startet lovende, og han fikk debuten for Los Blancos noen måneder etter han ankom klubben. Da ble han tidenes yngste Real Madrid-spiller, i en alder av 16 år og 157 dager gammel.

Les også: Warholm gikk til angrep på rivalen. Nå har han endret mening: - Det eksploderte

Etter en periode på klubbens reservelag, Real Madrid Castilla, ble han først lånt ut til Heerenveen, og så til Vitesse. Videre ble han lånt ut til Real Sociedad, før han forrige sommer for første gang ble en skikkelig del av Real Madrid-troppen.

Der ble det lite spilletid, og han gikk på nytt på utlån, denne gangen til Arsenal. I sommer var han tilbake i Madrid, men nå har han altså forlatt klubben.

- Han velger nå å dra, og veldig mye av nøkkelen ligger der at han ønsker stabilitet, han ønsker å være et sted der han ikke nødvendigvis får fred og ro, men litt mindre press på seg. For med all respekt for Arsenal: Det er ikke det samme å spille for Real Madrid på noen som helst måte, sa ekspert Petter Veland til Nettavisen tidligere denne uken.

Totalt ble det elleve kamper og ingen målpoeng for Ødegaard i Real Madrid.

Les også: Kane får støtte av Berbatov: - Ikke rart han er forbannet

Tjener gode penger på Ødegaard-overgang

Selv om drammenseren ikke klarte å sette sitt preg på Real Madrid, bidro han til viktige penger inn for klubben, da han nylig ble solgt til Arsenal.

- Likevel er en katastrofe som ga klubben et netto overskudd på rundt 36 millioner euro ikke det verste i verden, legger Marca til.

Les også: Nachspiel-skandalen sjokkerer en hel verden. Store oppslag i flere aviser

Ifølge overgangsguru Fabrizio Romano får Real Madrid mellom 35-40 millioner euro for 22-åringen, betydelig mer enn de kjøpte han for i 2015.

Marca trekker også frem unge spillere som har blitt en suksess i klubben, og nevner blant annet Raphael Varane, Casemiro og Federico Valverde som suksessfulle kjøp.

Valverde er en spiller som ved flere ganger har blitt sammenlignet med Ødegaard. De er like gamle, begge midtbanespillere og kom til klubben noenlunde likt. Nå er det bare Valverde som fortsatt er i klubben.

- Mens Ødegaard ønsket å forlate klubben for å få mer spilletid, ble den uruguayanske midtbanespilleren Fede Valverde - signert for fem år siden som 18-åring fra Penarol for fem millioner euro - igjen i klubben og bestemte seg for å kjempe seg til en plass, skriver Marca.

Nå fortsetter karrieren til Norges landslagskaptein i Arsenal. Der har han fått draktnummer 8. Han blir ikke å se i søndagens storkamp mot Chelsea ettersom arbeidstillatelse og visum ikke er i orden ennå.

Ødegaard slår tilbake mot påstander

I et lengre innlegg på Instagram etter at overgangen ble bekreftet tar Ødegaard farvel med Real Madrid-fansen etter at overgangen til Arsenal ble bekreftet fredag.

I det samme innlegget tar han også et oppgjør med spansk presse som den siste perioden har hatt mange meninger om hvorfor nordmannen forlater Real Madrid.

- I disse dager snakker folk mye om meg og årsakene til at jeg drar. Jeg vil bare si at nesten alt de sier ikke stemmer. For meg er det synd at pressen sier ting som ikke er sanne, for mange tror oppriktig at de stemmer.

- Jeg har mine grunner, jeg vet hva som er sannhetet og hva som har skjedd, og derfor tror jeg dette er til det beste. Takk, skriver Ødegaard.