VITESSE - UTRECHT 0-2 (1-3 sammenlagt):

Martin Ødegaard og Vitesse hadde et godt utganngspunkt før tirsdagens returkamp mot Utrecht i sluttspillfinalen i den nederlandske toppdivisjonen. Den første kampen mellom lagene, som ble spilt fredag i forrige uke, endte med uavgjort 1-1.

En plass i Europa League sto på spill da lagene igjen møttes tirsdag kveld.

Dette var for øvrig Ødegaards siste kamp for Vitesse. Nordmannen har vært på lån der denne sesongen og imponert stort. Han kom blant annet på årets lag i Nederland.

Noen perfekt avslutning på låneoppholdet ble det imidlertid ikke for den norske 20-åringen. Utrecht tok nemlig ledelsen etter 31 minutter ved Cyriel Dessers.

Kvarteret før slutt la Simon Gutsafson på til 2-0 for gjestene og dermed er det Dick Advocaats menn som kan belage seg på spill i europacupen neste sesong.

På tampen ble Vitesses Mohammed Dauda sednt i dusjen med rødt kort.

Vitesse endte opprinnelig foran Utrecht på tabellen i seriespillet. Begge lag plukket 53 poeng, men Vitesse hadde bedre målforskjell og tok femteplassen. Men siden lagene fra femte- til åttendeplass i ligaen spiller et omspill for å sikre seg en plass i Europa Legaue, måtte Ødegaards klubb altså gjennom disse kampene og endte til slutt opp med å gå glipp av en plass i europacupen neste høst.

Hva som blir neste stopp for Ødegaard er uvisst. Midtanespilleren har blitt koblet med både Ajax i Nederland og tyske klubber den siste tiden.

Mandag kveld uttalte også Real Madrid-president Florentino Perez at den spanske storklubben fortsatt har høye forhååninger til Ødegaard.

20-åringen har kontrakt med Real Madrid fram til sommeren 2021.