*Nettavisen* Sport.

Ødela festen for Rosenborg

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX

Rade Prica ødela Rosenborgs drøm om å gå ubeseiret gjennom Tippeligaen.

08.10.09 07:42

27. SERIERUNDE: Cristian Bolaños var iskald da han fikk sjansen til å gi Start ledelsen 3-2 på Lerkendal nesten tre minutter på overtid.

Ballen ble plassert nesten midt i mål, mens Rune Jarstein satset på å kaste seg til venstre.

Like iskald var ikke Rade Prica, som sørget for straffesparket da han dyttet Clarence Goodson overende i Rosenborg-feltet etter at Jarstein hadde fått kontroll over ballen.

Kopierte Nordvik
Dommer Tom Henning Øvrebø dømte straffespark til Start. Situasjonen lignet veldig på den som ga Molde straffespark mot Vålerenga i semifinalen av cupen, da Andreas Nordvik dyttet Pape Pate Diouf mens Vålerengas keeper hadde ballen.

Dermed ødela Prica, Bolaños og Start mye av gullfesten til Rosenborg, som før denne kampen kunne skryte av å være ubeseiret i Tippeligaen 2009. Den statusen er borte nå.

Trond Olsen kunne ikke gjøre annet enn å se på at seieren ble snudd til tap. Den tidligere Bodø/Glimt-spilleren ga seriemesteren ledelsen to ganger, og bød publikum på en real gullrakett da han satte inn det andre målet.

Mads Stokkelien plasserte ballen helt oppe i det ene hjørnet bak Rune Jarstein og sørget for 1-1 ved pause, et skikkelig praktmål, mens Bernt Hulsker lurte inn 2-2-målet bare ett minutt før full tid - og dermed startet bortelagets snuoperasjon.

Drømmedag ble et mareritt
Snuoperasjon fikk også publikum i Telenor Arena servert. Alt gikk nedrykkstruede Fredrikstads vei i søndagens tippeligarunde - men bare en kort stund.

- Det så fint ut en stund, da Lillestrøm lå under, Aalesund lå under og vi ledet, men det er sluttresultatet som teller, konstaterte Tom Nordlie overfor TV 2 Sumo etter at hans Fredrikstad gikk poengløs av kunstgresset i Telenor Arena.

Stabæk snudde 0-1 til seier 2-1 og ligger nå likt med Molde i kampen om sølvplassen, mens Fredrikstad ble liggende på kvalifiseringsplassen, ett poeng bak Strømsgodset.

Det første baklengsmålet kom etter at Kenny Stamatopoulos rotet seg bort i feltet, og overlot et åpent mål til Daniel Nannskog, mens det andre ble satt inn av Fredrikstads Vidar Martinsen.

- Vi forsvarer oss dårlig i perioder i andre omgang, men får målene i mot oss på verste mulige tidspunkter, mener Nordlie.

Lyns nedrykk er klart
I tillegg til tapet, mister den karismatiske treneren to viktige spillere i neste runde.

- Vi får karantene på Wallace og en alvorlig skade på Borges, så summa summarum får vi dårlig betalt, oppsummerer Fredrikstads trener.

Lyns nedrykk er nå et endelig faktum, etter tap 1-2 mot Lillestrøm på Åråsen. Arild Sundgot rundet 100 LSK-mål med sitt 1-1-mål i den kampen, men måtte igjen forsvare seg mot mistanker om hands.

Det er uansett neppe noen i Lyn som bryr seg om det var hands eller ikke, ettersom nedrykket nå også er matematisk sikkert. Oslolaget kan maksimalt får 25 poeng, mens Bodø/Glimt på nestsisteplass har 26 og Fredrikstad på kvalikplass har 28.

Rekdal på trygg grunn
Aalesund spilte 1-1 mot Sandefjord på Color Line Stadion, noe som var nok til at trener Kjetil Rekdal nå føler seg trygg på å unngå nedrykk.

Erik Huseklepp sto for ett mål og én målgivende da Brann vant 2-0 borte mot Tromsø.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.