*Nettavisen* Sport.

Ødelagt gir hindret Kristoff

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Jeg satt bare og spant på slutten, forklarer nordmannen.

05.02.12 15:15

Alexander Kristoff stiller til start i Tour of Qatar først og fremst som hjelperytter for Denis Galimzyanov.

Men da russeren måtte stoppe med tekniske problemer fem kilometer fra mål øynet norske sykkelfans en mulig topplassering for den norske mesteren.

Avsluttet rittet med ett gir
Men de mulighetene ble kraftig redusert av at lagkamerat Galimzyanov kjørte i stykker Kristoffs gir i uhellet som stoppet russeren.

- Dette var en grei start, spesielt med tanke på at jeg bare hadde ett gir i finalen, forteller Kristoff til procycling.no på telefon fra Qatar.

- Hva skjedde?

- Jeg skulle egentlig kjøre opptrekk for Galimzyanov, men han fikk ødelagt en eike i hjulet da han kjørte inn i meg. Samtidig røk vaieren på det elektriske giret mitt.

Les også:Super-Boonen viste klasse

Uhellet skapte selvsagt problemer for Kristoff.

- I spurten gikk det greit for da var det slakt oppover, men på kilometerne før selve spurten ble jeg bare sittende å spinne. Jeg hadde ikke sjanse til å avansere og måtte bare sitte på hjul.

Dermed rant alle sjanser til å utfordre Tom Boonen om etappeseieren ut i ørkensanden. En 7. plass må likevel karakteriseres som en god sesongstart, spesielt uhellet tatt i betraktning.

Bedre enn i fjor
Formen er nemlig Kristoff godt fornøyd med såpass tidlig i sesongen.

- Jeg satt riktignok i andre gruppe da det sprakk litt opp tidlig på etappen, men i fjor satt jeg i fjerde gruppe på samme tidspunkt, så det er fremgang, smiler Kristoff.

Katjusja-rytteren sier han føler seg sterkere på dette tidspunktet i år enn han har gjort tidligere år. Likevel er det ikke sikkert at vi får se den norske mestertrøyen lengre fremme senere i rittet.

- I utgangspunktet kjører jeg opptrekk for Galimzyanov her, så det er mulig dette blir mitt beste resultat. Men jeg føler at formen er ganske god, så vi får se om jeg får flere muligheter de neste dagene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.