*Nettavisen* Sport.

Odin mot 10 millioner

Moe Odin vinner Thor Østbys Minneløp på Momarken 27.12.08 - for femte gang på rad! Foto: hesteguiden.com

12-årige Moe Odin er still going strong og vi tror han går mot en ny toppsesong.

09.01.09 15:58

Klikk her for Nettavisens DD-forslag

Her finner du vårt V5B-forslag

Den herlige travbegavelsen til Tor-Martin Moe har vært et eventyr helt fra han debuterte på Klosterskogen i mars 2000.

Elding-sønnen var ubeseiret på 22 starter som 3- og 4-åring. Det første tapet kom først i den 25. starten da Järvsöfaks besøkte hans hjemmebane i Skien påsken 2002. Siden har Odin vært vår beste elitehest kun avbrutt av to skadeperioder. Det ble bare tre starter i 2004-sesongen, mens han også i fjorårssesongen måtte hvile i et halvt år.

Tilsammen har den svarte hingsten vunnet 83 seire på 127 starter (65%), mens han har vært på trippelen hele 93%. Dette har bidratt til at 9.417.000 kroner har tilfalt eier og trener Moe fra Telemark. Det er bare legendariske Alm Svarten som har tjent mer (9.505.912), men vi tror Moe Odin runder 10 millioner-grensen med glans allerede denne sesongen. Nå som Järvsöfaks legger skoene på hylla bør Odin ha alle muligheter til å vinne mange storløp denne sesongen - om da ikke noen av hans mange gode avkom blir for sterke.

Moe Odin har i likhet med Järvsöfaks også slått til i avlen, og flere av de mest lovende eliteemnene med Tangen Scott i spissen er etter den lettbente gamlingen.

Runder selv fra tillegg
I kveld er det Jarlsbergpublikummet som får gleden av å se Odin i aksjon. Det er sjelden mangemillionæren starter i løp med 20.000 i førstepremie, og selvom han aldri har likt å starte fra tillegg kan vi ikke se ham tape dette løpet. 19-traveren har så stor fart i kroppen at han enten kan speede tidlig til tet eller rett og slett bare vente inn angrepet. Hesten har sett finere ut for hver gang etter skadeavbrekket og avsluttet fjoråret med en overlegen V75-seier. Hans faste følgesvenn Asbjørn Mehla uttaler at 8 Moe Odin vinner dette løpet 4 av 5 ganger - vi skal ikke kjøre så da sier vi 9 av 10 ganger.

Ungdommen regjerer
Ikke nok med at vi får se kaldblodseliten i DD-1 så er avslutningsløpet skrevet ut for våre bedre varmblodshester. I motsetning til i kaldblodsoppgjøret tror vi her ungt frisk mot slår gamle slitere, og tre 6-årige Hamre-travere får all vår oppmerksomhet.

5 Nicole In One var en suksess i Hamre-regi og har fortsatt utviklingen hos trenerkollega Tor Olaf Halle. I likhet med Odin har Nicole vært borte lenge, men løpet sist har helt sikkert gjort godt for den startraske vallaken. Mot klart overkommelig selskap synes vi Høitomt har en god sjanse til å vinne DD-2 - spesielt om de når teten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: hesteguiden.com

6 Flamboyant er trolig verst i mot på startsiden. og den gode tetløperen kan overraske om føringen erobres. Nå er imidlertid landschampion Eirik Høitomt vasset tøffere på startsiden enn Frode Hamre, men likevel ser vi ikke bort fra at formsterke Flamboyant kan overfly favoritten.

9 Enjoy The Dance er et ekte Hamre-produkt med topphoppa Lamitech Dancing som mor. Den USA-fødte Enjoy-Lavec-sønnen kjemper alltid der fremme når helsen er iorden. Mens Nicole ble flyttet bare noen steinkast fra Ulleberg har Enjoy tatt den korte turen til Hans Petter Tholfsens stall i Sandefjord. Også han har fått etpar løp i kroppen, og er han litt forbedret blir han vond å holde fra livet.

Med Golden Shogun strøket er det de skadeforfulgte gamlingene 8 Artig G.T. og 11 Staro Va Bene som er de mest meritterte motstanderne. De har dog både usikker form og dårlige spor. 12 Brave Man holder fortsatt koken, men står håpløst til. Derfor er vi rimelig trygge på at vår trio gjør opp om seierssjekken.

Det er ganske lav dd-omsetning foreløpig, men vi tror det dreier seg om et overskuddsspill. Nicole betaler p.t. 4.40, Enjoy rundt 7 mens Flamboyant ligger på drøye 16 ganger innsatsen.

Vi har satt opp to spilleforslag på hhv 90 og 450 kroner.

Til kveldens to V5-spill har vi satt opp ekspertforslag på hhv 105 og 126 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag