*Nettavisen* Sport.

Offensiv Storbæk

Foto: (SCANPIX)

Endrer Åge Hareide på noe til Bosnia-kampen, er høyrebacken trolig den posisjonen han gjør det på.

09.03.07 12:04

MANCHESTER (Nettavisen): I Jon Inge Høilands skadefravær har Anders Rambekk gjort en god jobb på den norske høyrebacken. Mot Bosnia vurderer imidlertid Hareide å erstatte ham med en mer offensiv spiller. I Manchester er Jarl André Storbæk, Espen Ruud og Bjørn Dahl blitt testet.

Ingen har gjort seg bort, ingen av dem vil nok heller gjøre seg bort mot Bosnia, men Storbæk er den klart mest offensive på egne vegne.

- Jeg får vise meg frem på det jeg er god på. Det er som offensiv back jeg har styrken min. Så får vi se hva som skjer. Målet mitt var først å komme med på denne turen. Jeg får gjøre det best mulig her, og har ikke tenkt noe lenger, sier Odds Espen Ruud til Nettavisen.

- Det er veldig artig å være med her. Så får vi se. Fokus er på det som skjer i Brann, og det som måtte komme utenom får være en bonus. Hva jeg har som målsetting utover det holder jeg inni meg, sier Branns Bjørn Dahl.

- Sulten på A-landslaget
Vålerengas Jarl André Storbæk sier imidlertid rett ut at det er klart mål å få være med videre. Uten at man skal lese for mye i det, fikk Storbæk også spilletid som høyreback på det beste laget i onsdagens internkamp.

Det kan være en indikasjon på at han er nær en plass i Bosnia- og Tyrkia-troppen – hvis Hareide går for en offensiv høyreback.

- Jeg er fornøyd med å være her, og jeg håper at jeg viste meg frem sånn at jeg kan komme med i neste tropp også. Jeg er veldig klar hvis Åge ønsker det. Jeg er mer og mer sulten på å komme meg inn, og å kunne bidra i landslaget, sier Storbæk til Nettavisen.

Vålerenga-trener Petter Myhre har skrevet en hovedoppgave om klubbens innlegg i 2006. Den oppgaven viste at Storbæk var den spilleren i Oslo-klubben som kom til flest innlegg i løpet av sesongen. Litt av taktiske årsaker, men også mye takket være Storbæk selv sier Myhre.

- Han har veldig bra arbeidskapasitet. Han jobber opp- og nedover høyresiden gjennom en hel kamp. Det betyr en del. I tillegg har han gode innlegg. Det han presterte i fjor høst var meget, meget bra, og han vil kunne gjøre en god jobb også for Norge, sier Myhre.

Hemmelighetsfull Hareide
Så spørs det hva Hareide velger. Etter den siste treningen i Manchester holdt han kortene tett til brystet.

- Det kan hende at noen som normalt ikke er med, får sjansen i den neste troppen, sier Hareide.

Men hvem – og hvor mange – det ville han ikke si noe om.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.