Gå til sidens hovedinnhold

Offensive nordmenn fikk uttelling

Audun Brekke Fløtten avanserte kraftig i sammendraget.

Det ble en hard tredje etappe i U23-rittet Coupe Des Nations Ville Saguenay.

Offensiv kjøring preget etappen og Joker Merida, som representerer det norske landslaget, var til de grader med på notene.

Etter fire mil kom det seg løs en 10 manns stor gruppe, hvor Norge var representert med Eirik Kasa Jarlseth. De beste lagene var representert i bruddet og Vegard Breen innså faren og prøvde å støte seg opp til lagkamerat Jarlseth.

Kasakhstan tok kontroll
Men mens Breen kjørte det han maktet veltet den kasakhstanske rytteren som var i bruddet. Siden nasjonen ledet sammendraget og nå plutselig ikke var representert i bruddet, skiftet rittet brått karakter.

De brukte ikke lang tid på å få de 10 rytterne i front tilbake i hovedfeltet.

Etter å ha vært litt på etterskudd på den andre etappen var det tydelig at den norske gjengen var opptatt av å være med når bruddene gikk. For nok en gang var Norge representert når en gruppe kom seg løs. Denne gangen var det Christer Jensen som sammen med flere andre ryttere fikk en liten luke.

Les også:- Vi kom på etterskudd

Angrepet ble aldri veldig alvorlig og Polen kjørte de greit inn. Da gikk en ny gruppe kontra. Kvartetten som dannet seg i front inneholdt Audun Brekke Fløtten, og nordmannen så sitt snitt til å innkassere noen etterlengtede bonussekunder på en innlagt spurt.

Nordmannen var sterk og sammen med en slovener holdt han hovedfeltet unna helt til det gjenstod fem kilometer. Da kom feltet susende, og for å gjøre ting verre for Fløtten skjedde dette i bunn av den siste bakken.

Heldigvis klarte talentet å bite seg fast i fremste gruppe sammen med lagkamerat Eirik Kasa Jarlseth. Selv om det ikke ble noen norsk topplassering på etappen sørget Fløttens bonussekunder for at han avanserte opp til 14. plass i sammendraget.

Den tøffeste etappen venter
Med kun en etappe igjen av det kanadiske rittet er det lite som skiller de beste. Det norske laget er offensive og har troen på at de kan kapre en topplassering.

- Den siste etappen er den tøffeste. Klarer vi å kjøre like bra som i dag (lørdag) er topp fem i sammendraget en mulighet, sier Gino van Oudenhove til procycling.no.

Arman Kamyshev vant den tredje etappen og økte med det ledelsen i sammendraget.

Resultater:
1. Arman Kamyshev (Kasakhstan) 3.26.25
2. David Boily (Kanada) s.t.
3. Klement Stimulak (Slovenia) s.t.
4. Nathan Brown (USA) +1
5. Julian Alaphilippe (Frankrike) s.t.
(...)
18. Eirik Kasa Jarlseth (Norge) s.t.
32. Audun Brekke Fløtten (Norge) s.t.
44. Vegard Breen (Norge) +24
46. Christer Jensen (Norge) +42
DNF Mats Lohne (Norge)
DNF Daniel Slåtto Gomnes (Norge)

Sammenlagt:
1. Arman Kamyshev (Kasakhstan) 6.45.29
2. Julian Alaphilippe (Frankrike) +12
3. Alexey Lutsenko (Kasakhstan) +15
4. David Boily (Kanada) +17
5. Eduardo Sepúlveda (Argentina) +18
(...)
14. Audun Brekke Fløtten (Norge) +31
35. Eirik Kasa Jarlseth (Norge) +34
44. Vegard Breen (Norge) +57
62. Christer Jensen (Norge) +5.56

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke)

Kommentarer til denne saken