RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images / All Over Press

Offeret vil forsvare Rooney

Miodrag Dzudovic tilbyr seg å tale Wayne Rooneys sak dersom spissen anker EM-karantenen.

Oslo (ANB): Manchester United-profilen ble i forrige uke ilagt tre kampers karantene for utvisningen i EM-kvalifiseringskampen mot Montenegro. Det betyr at England må klare seg uten Rooney i hele gruppespillet under EM-sluttspillet neste sommer.

Karantenen har vakt reaksjoner fra mange hold, og nå signaliserer også mannen som ble offer for nedsparkingen at han føler med United-stjernen.

I et intervju med den britiske storavisen The Mirror sier Montenegro-forsvarer Miodrag Dzudovic at Rooneys straff er for hard.

– For hardt
32-åringen, som til daglig spiller for Spartak Nalchik, stiller seg derfor til disposisjon i en eventuell ankebehandling.

– Jeg synes ikke straffen var rettferdig. Han tenkte seg bare ikke om da det skjedde, og deretter innså han hva han hadde gjort. Han skjønte det med en gang og beklaget overfor meg, sier Dzudovic til avisen.

Han har selv fortsatt sjansen til å få spille EM-sluttspillet neste sommer. Montenegro skal ut i playoff mot Tsjekkia.

Skulle dobbeltkampene i november ende med seier, vil Dzudovic gjerne møte Rooney i Polen og Ukraina neste sommer.

– Ja, selvfølgelig. Jeg vil gjerne spille mot han. Han er en stor spiller, og laget hans er alltid en fornøyelse å spille mot, sier 32-åringen.

Jobber for Rooney
Svaret på om Rooneys karantene blir anket, kommer trolig denne uken. Det engelske fotballforbundet har tre dager på seg til å anke etter at rapporten fra Det europeiske fotballforbundet er mottatt.

The Mirror skriver at det kan være håp om å få redusert straffen til to kampers utestengelse – og viser til at russiske Andrej Arsjavin fikk nettopp den straffen for en tilsvarende episode i forkant av EM-sluttspillet i 2008.

Det engelske fotballforbundet har tidligere signalisert at man vil gjøre alt for å hjelpe Rooney.

– Vi har jobbet hardt for å forsikre oss om at vi er forberedt på å hjelpe Wayne på alle måter, sa kommunikasjonssjef Adrian Bevington til Sky Sports nylig. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere