*Nettavisen* Sport.

Offisielt poker-NM i oktober

Norges Pokerforbund samarbeider med spillselskap om det første offisielle mesterskapet.

Pengespill er som kjent forbudt i Norge med mindre Norsk Tipping er involvert. Det har gjort det vanskelig å arrangere offisielle norgesmesterskap i poker.

Både i 2006 og 2007 ble det avholdt mesterskap i Sverige, med støtte fra Norges Pokerforbund (NPF). Nå har NPF for første gang selv tatt initiativ til et norgesmesterskap.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

Lovverket tilsier at arrangementet må arrangeres på internett, og NPF har valgt NordicBet som samarbeidspartner.

- Hvordan påvirker dette prosessen for å legalisere poker, som NPF jobber mot?

- Det er et meget komplisert spørsmål. Jeg tror det kan ha påvirkning på mange plan, både positivt og negativt. Men jeg håper at vi gjennom dette kan vise at det går an å gjennomføre nettpoker på en forsvarlig måte, sier president Hanna Nilsson i NPF til Nettavisen.

- Frykter dere reaksjoner fra politisk hold?

- Man vet aldri med politikere. Det er jo valgkamp. Det ville ikke forbause meg om noen vil dra veksler på fordommene mot nettspill. Men jeg ser ikke helt hvordan politikerne kan tjene på det. Vi prøver å legge opp til en forsvarlig turnering her, sier Nilsson.

Totalt skal sju norgesmestere kåres. Det skal konkurreres i fire varianter av No Limit Texas Hold'em, samt i Seven Card Stud, Limit Hold'em og Omaha Pot Limit.

Den mest prestisjefulle øvelsen blir utvilsomt No Limit Texas Hold'em-turneringen som avvikles 23. og 24. oktober. Denne turneringen koster det 250 dollar å delta i.

NordicBet legger selv 100.000 dollar i premiepotten i hovedturneringen, og garanterer minst 500.000 dollar i premier der.

- Førstepremien vil trolig bli på rundt én million norske kroner, tror Hanna Nilsson.

Kvalifiseringer til norgesmesterskapet vil starte 1. oktober.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.