*Nettavisen* Sport.

Offshore Dream også i år

Årets utgave av Prix d'Amerique ble et spennende og dramatisk løp, men som i fjor ble det seier til Offshore Dream og Pierre Levesque.

27.01.08 19:54

Et av verdens største travløp, Prix d'Amerique, ble kjørt på Vincennes i Paris søndag ettermiddag. På forhånd var løpet ganske åpent. For annet år på rad ble det Offshore Dream og Pierre Levesque som gikk av med seieren i det meget prestisjetunge løpet. Distansen var som vanlig 2700 meter, og førstepremien var 500.000 euro.

4 omstarter
Som vanlig var spenningen til å ta og føle på rett før start. Det ble da også fire omstarter før løpet kom i gang. Raskest ute var Opal Viking og Jorma Kontio, som snart slapp til Super Light. Denne slapp igjen føringen til Going Kronos og Lutfi Kolgjini. Sistnevnte gikk straks ut igjen et spor og forventet å få overta taktpinnen igjen, men Westholm ville ikke slippe med Super Light.

Taktikken lykkes
Meaulnes du Corta var tidlig på vei frem i tredjespor, og fikk etterhvert overta føringen. Stallkameraten Offshore Dream kom frem utvendig, men slapp ned to ekvipasjer, og fikk tredje utvendig. Tempoet i front var jevnt 1.12. Inn på oppløpet ble Offshore Dream lagt i angrep, og det var tidlig klart at fjorårsvinneren kom til å ta en ny sikker seier. Jorma Kontio kjørte et perfekt løp med 94-oddseren Opal Viking, og de ble meget overraskende annen. Orla Fun fullførte sterkt til tredje etter et tungt løp. Kool du Caux så elendig ut i varmingen, men skjerpet seg i løpet og fullførte solid til fjerde. Ledende Meaulnes du Corta mistet travet og galopperte kort på oppløpet. Dermed mistet han en god premie.

Aktuell for Elitloppet
Vinneren Offshore Dream vant Prix d´Amerique i fjor som femåring. At han lykkes i å gjenta den triumfen var naturlig nok stort for trener og kusk Pierre Levesque.
- En stor følelse. Det er mulig at vi kommer til Elitloppet, sa Pierre Levesque samtidig som han nøt av seierschampagnen på pressekonferansen.

Overrasket stort
Løpets store overraskelse var at Opal Viking og Jorma Kontio klarte annenplassen. Den finske, men svenskstasjonerte catchdriveren kjørte et perfekt løp med stjernetraveren til Nils Enqvist.
- Da det gjensto 300 meter fikk jeg seiersforhåpninger, men når Offshore Dream strakk ut var det bare å sikte seg inn på annenpremien. Min absolutt største andreplass, uttalte Jorma Kontio.

Galopp for Going Kronos
Lutfi Kolgjini sa på forhånd at dette løpet er en krig. Svensken fikk rett, og ble den tapende part. Etter å ha sluppet til landsmannen Jørgen Westholm forventet Kolgjini å få overta teten igjen. Etter en hissig diskusjon de to mellom måtte Kolgjini gi seg, og Westholm slapp etterhvert til en av de franske favorittene. Super Light var svak, og ga seg helt i den siste svingen. Going Kronos ble sjenert til galopp da to ekvipasjer kjørte i hverandre foran midtveis i løpet.
- Det kunne gått rett til helvete. Det var ren flaks at vi ikke gikk overende. Det kunne ha blitt fire løshester. Riktig kjedelig at det hender i et slikt storløp, sa Lutfi Kolgjini.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.