RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ofrer touren for OL-sprinten

Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX
Sist oppdatert:
Eldar Rønning reiser hjem.

TOBLACH (Nettavisen): Eldar Rønning har hatt en imponerende første halvdel av årets Tour de Ski. Etter mandagens 20. plass på sprinten i fristil er trønderen nummer sju i sammendraget etter fire etapper. Han ligger mindre enn et minutt bak ledende Emil Jönsson og i underkant av 15 sekunder bak Marcus Hellner på andreplass.

Likevel fortsetter ikke ferden fra Praha til Cortina/Toblach. I stedet reiser Rønning hjem til Trondheim, slik den opprinnelige planen var.

- Vi har hatt en prat nå i kveld, og er enige om at Eldar reiser hjem. Det er viktigere for Eldar å få gå sprinten i OL enn å fullføre Tour de Ski. Derfor prioriterer han nå å forberede seg til sprinten i Otepää helga etter Tour de Ski, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik.

Northug vraket i fjor
Rønning vant søndagens klassiske Tour-sprint i Oberhof, men det var på forhånd bestemt at det rennet ikke teller som kvalifisering til OL-sprinten – ettersom det er såpass få spesialsprintere som deltar i touren.

Petter Northug opplevde så sent som i fjor å bli vraket til VM-laget i sprint til tross for sprintseier i samme stilart (fristil) i Tour de Ski.

- Med det friskt i minne, er det ingen tvil om at Eldar også bør prestere i Otepää, sier Djupvik – som bekrefter at han har vært i dialog med sprinttrener Ulf Morten Aune når det gjelder Rønning.

To sjanser igjen
Per i dag rangeres nok Rønning som femtemann i kampen om de fire norske plassene i OL-sprinten. Ola Vigen Hattestad er allerede tatt ut, etter verdenscupseieren i Kuusamo. Petter Northug har også vunnet en klassisk verdenscupsprint i år, og er ikke til å komme utenom i OL med mindre han velger å prioritere andre distanser.

Bak Hattestad og Northug, er Øystein Pettersen og John Kristian Dahl nærmest en OL-sprint ut fra det som er blitt prestert.

Sprinten i Otepää er nest siste mulighet til å overbevise Ulf Morten Aune. Siste mulighet er NM i Stokke.

PS. Eldar Rønning tok bronse sist sprinten gikk i klassisk stil i et mesterskap, i Sapporo i 2007.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere