Gå til sidens hovedinnhold

Ofrer touren for OL-sprinten

Eldar Rønning reiser hjem.

TOBLACH (Nettavisen): Eldar Rønning har hatt en imponerende første halvdel av årets Tour de Ski. Etter mandagens 20. plass på sprinten i fristil er trønderen nummer sju i sammendraget etter fire etapper. Han ligger mindre enn et minutt bak ledende Emil Jönsson og i underkant av 15 sekunder bak Marcus Hellner på andreplass.

Likevel fortsetter ikke ferden fra Praha til Cortina/Toblach. I stedet reiser Rønning hjem til Trondheim, slik den opprinnelige planen var.

- Vi har hatt en prat nå i kveld, og er enige om at Eldar reiser hjem. Det er viktigere for Eldar å få gå sprinten i OL enn å fullføre Tour de Ski. Derfor prioriterer han nå å forberede seg til sprinten i Otepää helga etter Tour de Ski, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik.

Northug vraket i fjor
Rønning vant søndagens klassiske Tour-sprint i Oberhof, men det var på forhånd bestemt at det rennet ikke teller som kvalifisering til OL-sprinten – ettersom det er såpass få spesialsprintere som deltar i touren.

Petter Northug opplevde så sent som i fjor å bli vraket til VM-laget i sprint til tross for sprintseier i samme stilart (fristil) i Tour de Ski.

- Med det friskt i minne, er det ingen tvil om at Eldar også bør prestere i Otepää, sier Djupvik – som bekrefter at han har vært i dialog med sprinttrener Ulf Morten Aune når det gjelder Rønning.

To sjanser igjen
Per i dag rangeres nok Rønning som femtemann i kampen om de fire norske plassene i OL-sprinten. Ola Vigen Hattestad er allerede tatt ut, etter verdenscupseieren i Kuusamo. Petter Northug har også vunnet en klassisk verdenscupsprint i år, og er ikke til å komme utenom i OL med mindre han velger å prioritere andre distanser.

Bak Hattestad og Northug, er Øystein Pettersen og John Kristian Dahl nærmest en OL-sprint ut fra det som er blitt prestert.

Sprinten i Otepää er nest siste mulighet til å overbevise Ulf Morten Aune. Siste mulighet er NM i Stokke.

PS. Eldar Rønning tok bronse sist sprinten gikk i klassisk stil i et mesterskap, i Sapporo i 2007.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Reklame

Black Friday: 20 kupp du gjør på sport og friluft