RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ofret RBK-fest for juniorkamp

Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg angrer ikke, sier Jonas Svensson etter Rosenborgs oppsiktsvekkende seier mot Ajax.

- Det er sånne seirer som gjør det artig å spille fotball. Et sterkt resultat, sier Jonas Svensson til Nettavisen.

Han snakker om 2-0-seieren til Rosenborg borte mot selveste Ajax i juniorserien NextGen Series. Den nederlandske klubben er kjent for å produsere fantastiske fotballspillere på løpende bånd, så trondheimsklubben reiste på ingen måte til Amsterdam som favoritt.

Ajax kjempet dessuten om gruppeseieren, mens Rosenborg allerede var slått ut.

Imponert av keeperen
Jacob Storevik, som er i Rosenborg på prøvespill, vartet opp med flere kjemperedninger for Rosenborg, som mer eller mindre ufrivillig måtte overlate ballinnehavet til hjemmelaget.

- Han viste imponerende keeperspill. Det var første gang jeg så ham i dag. Det er bare å ta av seg hatten. Jeg visste ikke navnet hans engang, sier Svensson.

Rosenborg skapte likevel omtrent like mange sjanser som Ajax, og var faktisk det beste laget i første omgang. Men målene kom ikke før etter hvilen.

Robin Bjørnholm satte inn 1-0 tidlig i andre omgang og Ole Gunnar Øien scoret 2-0 på overtid.

- Det er liksom Ajax som er akademilaget i Europa, så dette var artig, sier en fornøyd Jonas Svensson til Nettavisen. 18-åringen har etablert seg i Rosenborgs A-lag denne sesongen, men ble likevel med til Amsterdam for å spille sin siste kamp i 2011.

Mistet party
Det førte til at han gikk glipp av A-lagets bøtefest, den tradisjonelle avslutningsfesten som finansieres av klubbens bøtekasse.

- Sånn ble det. Dette var en god opplevelse å ta med seg, så jeg angrer ikke. Men det ultimate hadde vært å få med seg begge deler, smiler Svensson.

Ajax går videre, tross tapet for Rosenborg, men møter ifølge RBK.no trolig Barcelona i kvartfinalen. Aston Villa vant gruppen med sine tolv poeng, mens Ajax endte på ti og Rosenborg på ni. Fenerbahce endte sist med fire poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere