*Nettavisen* Sport.

Ogier forsvarte VM-tittelen

FORSVARTE VM-TITTELEN: Sebastien Ogier vant Rally Catalonia-Costa Daurada søndag. Foto: Manu Fernandez (Ap)

- Det var godt å kjøre over målstreken.

Sebastien Ogier vant Rally Catalonia-Costa Daurada søndag. Dermed ble franskmannen verdensmester for annet år på rad.

Ogier ville sikre VM-tittelen én runde før slutt dersom han slo finske Jari-Matti Latvala i Spania denne helgen. Med 11,3 sekunder ned til nettopp Latvala sikret Ogier sammenlagtseieren da han vant i Spania søndag.

- Det var godt å kjøre over målstreken. Det har vært en lang, krevende helg. Jeg er glad for at VM-tittelen er i boks før den siste runden, for Rally Storbritannia er full av feller, sa Ogier.

Latvala vant alle de fire fartsprøvene som ble kjørt søndag, men tok ikke inn nok til å true sin Volkswagen-lagkamerat. Landsmannen Mikko Hirvonen i Ford ble nummer tre.

Andreas Mikkelsen innfridde ikke målet om å kjøre for seier i Spania, men han er etter sin 7.-plass bronsevinner. Tidligere var Petter Solberg eneste nordmann med VM-medalje i rally.

- Det har vært en fantastisk sesong, og jeg er utrolig stolt og glad over å kunne krone den med VM-bronse. Selv om jeg i praksis hadde medaljen i lomma før helgen, er det greit å vite at det nå ikke engang finnes en teoretisk mulighet for at noen kan ta den fra meg, sa han i en pressemelding.

Østberg tilfreds
Mads Østberg kjørte jevnt og godt gjennom hele helgen. Han ble nummer fire i sin Citroën, slått med drøyt to minutter av Ogier.

- Jeg er skikkelig fornøyd med fjerdeplassen her. Vi hadde god flyt, og det meste fungerte perfekt på grusdelen, bortsett fra at støvet gjorde det vanskelig for oss noen ganger. Asfaltdelen har også vært grei. Noen prøver har det ikke fungert, men i det store og hele har det fungert greit også der. Nå gleder jeg meg til grusen i Rally Storbritannia, sa Østberg i en pressemelding.

Andreas Mikkelsen innledet med å vinne den første fartsprøven fredag, men en punktering lørdag sendte ham ned til sjuendeplass. Det ble også sluttplasseringen hans, slått av Ogier med drøyt fire minutter.

Tredjeplass
Mikkelsen noterte nok en fartsprøveseier lørdag. Bare hans Volkswagen-lagkamerater Ogier og Latvala vant flere prøver enn ham. Latvala vant åtte, Ogier fire og Mikkelsen to av de totalt 17 prøvene.

Mikkelsen plukket opp et VM-poeng med tredjeplass på søndagens avsluttende «power stage» og rundet 150 for året. Det gir en trygg tredjeplass bak Ogier og Latvala.

30 år gamle Ogier ble verdensmester i rally for første gang i fjor. Han har vunnet sju av årets VM-runder.

- Jeg vil selvsagt gratulere min teamkamerat med nytt VM-gull. Det er fantastisk å være en del av dette teamet, sa Mikkelsen. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.