Ogier har overtatt føringen

MED I KAMPEN: Mads Østberg kjemper for en plassering blant de tre øverste i VM-rallyet i Portugal.

MED I KAMPEN: Mads Østberg kjemper for en plassering blant de tre øverste i VM-rallyet i Portugal. Foto: Francisco Leong (Afp / NTB scanpix)

Mads Østberg håper dekkvalg kan føre ham opp på pallen i Rally Portugal.

05.04.14 22:04

Sebastien Ogier brukte lørdagen til å skaffe seg forsprang i Rally Portugal. Den franske verdensmesteren leder foran Mikko Hirvonen og Mads Østberg før siste dag av grusrallyet.

Hirvonen startet dagen i tet, men er 38,1 sekunder bak Ogier etter at 13 av 16 fartsprøver er kjørt. Lørdag ettermiddag virket franskmannen utilnærmelig og vant de tre siste fartsprøvene.

- Det gikk veldig bra, og mot slutten trengte jeg ikke å presse på så mye. Vi gjorde en god jobb med dekkene i dag, sa Ogier til rally-VMs nettsted.

Pallen i sikte
Mads Østberg er 1.26,7 bak lederen og henger absolutt med i kampen om en plass på seierspallen. Nordmannen overtok tredjeplassen da esteren Ott Tänak rullet rundt med sin Ford Fiesta under morgenøkten.

- Dagen var egentlig veldig lik gårsdagen. Vi gjorde mange bra prøver, men jobbet litt på det glatte, sa Østberg, som i likhet med fredag bommet i dekkvalget.

- I dag gjorde vi kanskje et mer bevisst valg av dekk, men harde dekk ble feil i ettermiddag også. Det var også strategien for å spare de myke dekkene til i morgen (søndag). Nå har vi igjen tre helt nye, myke dekk og tre lett brukte, myke dekk som skal brukes for å ta de ekstra VM-poengene, la Citroën-føreren til.

God norsk innsats
Samtlige tre norske førere er inne blant topp seks så langt i Rally Portugal. Bak Dani Sordo følger Henning Solberg på 5.-plass, mens Andreas Mikkelsen er nummer seks til tross for at han hadde problemer med servostyringen i sin Volkswagen Polo lørdag.

Sordi er 20 sekunder bak Østberg, mens Solberg og Mikkelsen er kjørt av med over fire minutter.

-Jeg kan jo ikke annet enn å være fornøyd. I ettermiddag var det problemer med «senterdiffen», og det gjorde at jeg bare hadde forhjulstrekk innimellom. Men det fikser teamet i kveld, og jeg skal fortsatt pushe det jeg kan, sa Solberg.

En rekke førere har fått problemer under helgens VM-runde. Blant førerne som er ute av dansen er Jari Matti Latvala, Kris Meeke, Robert Kubica og Elfyn Evans. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.