Andreas Mikkelsen misset tredjeplassen etter en tidsstraff og ble nummer fire i Rally Australia. Sebastien Ogier vant runden og sikret sin tredje strake VM-tittel.

Den franske verdensmesteren, Kris Meeke, Jari-Matti Latvala og Mikkelsen kjempet alle fire om seieren i Australia før søndagens avgjørende etappe. Fra ledende Ogier til nordmannen på fjerdeplass skilte det kun 9,1 sekunder. Søndag viste den nybakte vinneren sin klasse på grusveiene.

- En utrolig sesong

Den jaktende trioen var sjanseløse på å ta igjen 31-åringen. Han økte forspranget til konkurrentene og vant VM-runden med 12,3 sekunder på Latvala. Det sikret Ogier også sammenlagtseieren med tre runder igjen av mesterskapet.

- Det var vært en utrolig sesong, den beste jeg noensinne har gjort. Det å vinne dette rallyet er veldig beskrivende. Det er det vanskeligste rallyet. På papiret var det umulig å vinne, men jeg var bestemt. Det er den perfekte måten å sikre tittelen på, sa Ogier.

Tidsstraff

Mikkelsen kjempet om en plass blant de tre beste, noe nordmannen var svært nære ved å klare det. Mot de siste fartsprøvene var han blitt frakjørt av Ogier og Latvala, men tredjeplassen og Kris Meeke var fortsatt innenfor rekkevidde.

26-åringen kjørte raskere enn briten og avsluttet foran i mål, men det holdt ikke. Mikkelsen og kartleser Ola Fløene kom for sent inn til service og ble straffet med et tidstap på ti sekunder. Det ble avgjørende. På fjerdeplass var rallykjøreren kun seks sekunder bak Meeke. Av Ogier ble han slått med 38 sekunder.

- Jeg er fornøyd med løpet. Jeg tror kanskje dette er ett av våre beste løp noensinne. Vi gjorde ingen store feil og holdt hele tiden et høyt tempo. Fjerdeplass er riktignok ikke det vi kom hit for, og jeg legger ikke skjul på at det er veldig frustrerende med en tidsstraff på ti sekunder, sa Mikkelsen.

Kjemper i sammendraget

I sammendraget ligger Mikkelsen på tredjeplass. Ogier er det ingenting å gjøre med, men opp til Latvala på annenplass skiller det 24 poeng.

- Vi fikk heldigvis med oss et ekstra VM-poeng ved å bli nummer tre på den avsluttende etappen. Det er bare å gratulere Sebastien med både seier i Australia og ikke minst med å ha blitt verdensmester igjen, sa Mikkelsen. (©NTB)