RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Også Hangeland for dyr for RBK

Sist oppdatert:
Fredag sa Rosenborg at Morten Gamst Pedersen ble for dyr. Lørdag innrømmer klubben at det samme gjelder Vikings Brede Hangeland.

Årsaken er at Viking krever 20 millioner for å selge stortalentet.

- Det er helt uaktuelt å bruke 20 millioner kroner på én spiller. Ingen i norsk fotball kan forsvare en slik pris, sier RBKs sportsdirektør Rune Bratseth til Adresseavisen.

Torsdag tok RBK-direktøren kontakt med Viking i et forsøk på å starte forhandlinger om Hangeland. Men allerede etter få minutter bestemte trønderne seg for å skrinlegge en mulig overgang. Stavanger-klubbens skyhøye krav er uaktuelt å imøtekomme. Selv for pengesterke Rosenborg.

- Vi kan ikke bruke så mange penger. Det blir helt feil, sier Bratseth.

Administrerende direktør og vikarierende trener i Vikings, Bjarne Berntsen, mener det hadde vært en fallitterklæring å selge sin beste spiller til klubbens største utfordrer i norsk fotball. Det til tross for at Hangeland flere ganger har signalisert at han vil vurdere et tilbud fra Lerkendal.

- Brede er den beste og mest sentrale spilleren vi har. Vi vil bygge klubbens sportslige fremtid rundt hans person. Han vil utvikle seg videre i Viking, og forhåpentligvis selges til utlandet om noen år, sier Berntsen.

Rosenborg har allerede merket at det er vanskeligere å hente spillere fra øverste hylle. Morten Gamst Pedersen, Bengt Sæternes og Brede Hangeland er i ferd med å bli priset ut av det norske markedet. Magne Hoseth vil til utlandet.

Rosenborg håper i stedet å kunne forsterke laget med Robbie Russell. Sogndal vil i løpet av helgen ta stilling til om de vil sette seg ned ved forhandlingsbordet.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere