Gå til sidens hovedinnhold

Også Ranheim-kamp under lupen for kampfiksing

Jervs treningskamp mot latviske Ventspils ble nylig meldt inn til UEFA for mulig kampfisking. Nå blir også Ranheims oppgjør mot samme motstander etterforsket.

Det var Bergensavisen som i forrige uke avslørte at det ble spilt store summer på Jerv-seier like før sørlendingene scoret i det 89. minutt. Måten Ventspils framsto på i sluttfasen, bidro til å styrke mistanken om at kampen var fikset.

Mandag bekrefter Norges Fotballforbund til TV 2 at også Ranheims møte med det latviske laget skal granskes.

– Vi er kjent med de påstandene og sjekker opp disse på lik linje med andre mistanker. UEFA er også på ballen, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn til kanalen.

Han understreker at det ikke er noen grunn til å tro at Ranheim er involvert i mulig kampfiksing. Treningskampen, som trønderne tapte 1-3, ble spilt 25. februar.

Ranheim-leder Frank Lidahl fulgte oppgjøret via nett-TV. Han sier til TV 2 at han reagerte over kampforløpet, men presiserer at han ikke vet hva som er sannheten.

– Jeg tar et sterkt forbehold om at jeg ikke sitter på fakta i saken. Men bare det å havne i en samtale som denne, og at det muligens har vært sånn, det frambringer en kvalme hos meg, sier Lidahl.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken