Også Tufte skuffet i VM

Foto: Harley Peters (Getty Images Sport)

Roeren kom på sisteplass i finalen i singelsculler.

03.09.11 19:52

Andreas Thorkildsen var en av de største forhåndsfavorittene i årets friidretts-VM, men klarte ikke å innfri og endte på en andreplass.

På lørdag var også roeren Olaf Tufte i aksjon. Nordmannen, som har vunnet to OL-gull i singelsculler, har imidlertid hatt en skadeplaget sesong, og var dermed ikke i nærheten av å være like stor favoritt som det Thorkildsen var.

Og han klarte heller ikke å overraske. Nordmannen var sjanseløs og endte sist i finalen, noe som tilsvarer en sjetteplass. Mahe Drysdale fra New Zealand tok gullet.

Da Tufte kvalifiserte seg til finalen, rodde han på en tid som var 0,77 sekunder bak Drysdale. I finalen gikk det tråere og Tufte endte hele 15,69 bak gullmedaljevinneren.

Nordmannen forteller at han hektet i en bøye underveis.

- Det er forbannet irriterende. Samtidig er det min egen feil. Det måtte bli alt eller ingenting, men til slutt hadde jeg ikke sjanse. Jeg var helt der jeg skulle, men så ble alt ødelagt. Jeg måtte klinke til igjen, og det kostet meg så mye at jeg ikke hadde krefter og pust igjen. Jeg gjorde alt jeg kunne, sier roeren til NTB.

Finaleplassen sikrer uansett at Olaf Tufte er kvalifisert til OL i London neste sommer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.