Ohi Omoijuanfo med hat trick for Molde i storseier

SCORET HAT TRICK: Ohi Omoijuanfo.

SCORET HAT TRICK: Ohi Omoijuanfo. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix)

Tilbake på tabelltopp.

20.05.19 21:09

MOLDE - VIKING 5-1:

Molde har fått en god åpning på sesongen i Eliteserien, men gikk på en smell borte mot naborival Kristiansund i 16. mai-runden. Mandag møtte de Viking hjemme.

Ohi Omoijuanfo scoret tre av målene, mens Mathias Moström og Erling Knudtzon også sørget for nettsus. Dermed hjalp det lite at Tommy Høiland scoret for gjestene.

Seieren betyr at Molde er tilbake på tabelltopp i Eliteserien, men kun med bedre målforskjell enn Odd. Begge lag står nå med 22 poeng. Laget fra Skien har imidlertid spilt én kamp mindre enn romsdalingene, som nå har unnagjort ti kamper.

Hat trick-helt Ohi Omoijuanfo, som kom til Molde fra Stabæk før sesongen, har fått en glimrende start i sin nye klubb og står med ni ligamål denne sesongen.

- Er så glad for tiden

Det gjør ham til toppscorer i den norske toppdivisjonen så langt.

- Vi er bra på hjemmebane og må ta med oss det på bortebane for der har det vært litt «bob-bob». Vi må ta med oss denne selvtilliten og spille slik på bortebane. Da blir det veldig bra, sier Ohi til Eurosport etter kampen.

- Alle målene jeg scorer er sånne goalgettermål. Jeg har medspillere som setter meg opp, så jeg må bare være i boksen, så kan det bli mange mål, sier han.

Molde-spissen forteller at det er en helt spesiell grunn til at han sprudler for tiden.

- Jeg har blitt velsignet med en frisk sønn. Jeg er så glad for tiden, sier Ohi.

- Kona har kjempet hardt og dette er ingenting i forhold til hva hun har gjort. Jeg er stolt av kona mi og stolt av sønnen, sier han videre.

Tidlig scoring

Molde skapte de største sjansene innledningsvis og etter ti minutter tok vertene ledelsen. Magnus Wolf Eikrem spilte lekkert gjennom til Mathias Moström som hadde funnet rom bak Viking-forsvaret og veteranen trillet inn ledermålet.

Molde styrte kampen, men Viking kom bedre med etter hvert. Både Kristian Thorstvedt og Tommy Høiland kom til sjanser, uten å få satt ballen i mål.

Etter 36 minutter skulle det imidlertid lykkes for siddisene.

Tommy Høiland ble spilt igjennom og avsluttet fra skrått hold. Molde-keeper Andreas Linde reddet, men returen ble plukket opp at Zymer Bytyqi, som fyrte av. Igjen vartet Linde opp med en god redning, men igjen ble det også retur. Den var Thorstvedt først på og han fikk gitt videre til Høiland som dunket inn utligningsmålet i Molde.

Svarte raskt

Gleden skulle bli kortvarig. Kun minutter senere var Ohi Omoijuanfo på plass og sendte vertskapet foran på ny, etter vakkert angrepsspill av hjemmelaget.

Like etter var samme mann nær ved å sette 3-1 da han fikk foten på ballen foran nesa på en utrustende keeper Iven Austbø, men kula trillet like til siden for det åpne målet.

På overtid kunne Viking utlignet. Bytyqi tok ned ballen inne i 16-meteren og slo hardt inn foran mål. Høiland kom på ballen, men styrte den over tverrliggeren.

Dermed gikk Molde i garderoben med ledelse ved pause.

Målfest for Molde

Andre omgang var bare noen få minutter gammel da Molde fikk straffe. Moström tok en litt uoppmerksom Ylldren Ibrahimaj på senga inne i feltet og fikk en fot foran før han gikk i bakken. TV-bildene viste at det ikke var all verdens kontakt mellom de to spillerne, men dommer Kristoffer Hagenes valgte til slutt å peke mot krittet.

Fra elleve meter var Ohi sikker og sendte Molde opp i 3-1.

Etter 71 minutter skulle det bli mer Ohi. Innbytter Eirik Hestad fant målsniken som sto helt alene ved bakerste stolpe og han satte inn sitt tredje for kvelden.

Dette var den tidligere Stabæk-spissens niende ligamål for sesongen.

Molde ga seg ikke med det og snaue ti minutter før slutt var det Erling Knudtzons tur til å pynte ytterligere på resultatet. Hestad var igjen nest sist på ballen og serverte lagkompisen, som lobbet kula over innbytterkeeper Amund Wichne og i mål fra spiss vinkel.

Hjemmelaget nøyde seg med fem scoringer mot et Viking som hadde fint lite å by på i andre omgang, men Molde hadde nok av sjanser og kunne scoret flere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.