*Nettavisen* Sport.

Oilers fikk revansj mot VIF

Foto: Jarl Erichsen/Scanpix

Stortap for en uke siden - storseier tirsdag.

14.01.09 15:18

STAVANGER OILERS - VÅLERENGA 4-1:

Da lagene møttes på Jordal Amfi for en uke siden endte det med stygge sifre for jaktende siddiser. Intet mindre enn 8-1 viste poengtavla etter 60 minutters spill.

Det var derfor et revansjesugent Oilers-lag som gikk ut på isen for å ta imot Vålerenga i Stavanger tirsdag. Også poengmessig trengte hjemmelaget sårt en seier. Ni poeng skilte lagene før oppgjøret.

Tidlig slitne
Men etter en times spill sto Stavanger igjen som den store seierherren. Hjemmelaget vartet til tider opp med glitrende angrepsspill og viste at de ikke bør glemmes når sluttspillet kommer.

Dennis Sveum var fornøyd etter matchen.

- Det var en sykt deilig følelse å få revansje etter forrige ukes tap mot Vålerenga. Vi merket at de begynte å bli slitne ganske tidlig i kampen, og vi skjønte ganske fort at vi kom til å vinne, sier Sveum til Nettavisen.

Oilers har gjort Siddishallen til en ordentlig festning. Tirsdagens seier var den 15. strake hjemmeseieren for laget fra oljebyen.

Hockeyfeber
Det har publikum også fått med seg. Nesten 2400 tilskuere var på plass i hallen for å heie fram sine helter. Det synes Sveum er meget positivt.

- Det er utrolig morsomt å spille foran dette publikumet. Det er jo ikke rart vi vinner hjemmekamper når vi har den utrolige fansen som støtter oss, ler Sveum.

Backen gir superveteran Anders Myrvold en del av kreditten for at laget har prestert så bra som de har gjort i år.

- Anders har så vanvittig mye rutine. Han fungerer som en slags mentor for resten av oss. Jeg har blitt en bedre spiller av å spille sammen med Anders, og jeg er også så heldig at jeg sitter ved siden av han i garderoben. Han er en kjernekar, skryter Sveum.

Overkjøring
Det startet dog ikke så bra for Oilers. Lars Erik Spets satte inn Vålerengas første og eneste mål etter en drøy halvtimes spill. Men derfra og ut var det hjemmelaget som sto for showet.

Minuttet etter sto det 1-1 da Jonathan Zion utlignet for siddisene. Fire minutter før slutt i midtperioden scoret Lukas David siddisenes andre for dagen. Sveum og Shawn Collymore fastsatte sluttresultatet til 4-1 for hjemmelaget.

Det skiller nå kun seks poeng mellom Stavanger og Vålerenga. Lagene blir skilt av Sparta Sarpsborg som er to poeng bak osloklubben.

Man kan trygt si at det er hockeyfeber i Rogaland om dagen.

Øvrige resultater Get-ligaen, tirsdag:
Comet - Sparta 1-7
Furuset - Stjernen 4-8
Lillehammer - Frisk-Asker 4-0
Storhamar - Lørenskog 2-5

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.