Oilers kan få servere alkohol permanent

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Dette misliker Norges idrettsforbund sterkt.

08.01.13 10:55

Det melder Stavanger Aftenblad.

NIF var også kritiske da ishockeyklubben fikk midlertidig skjenkebevilling i fjor høst. Om få uker kan Stavanger få fortsette å selge alkohol til ordinært publikum. Forbundet frykter det vil øke presset for alkoholservering over hele Idretts-Norge.

- Nok en skanse brytes ned. Som en betydelig breddeorganisasjon for barn og unge, kan vi ikke og skal vi ikke være tilhenger av at det åpnes for skjenking der barn og unge ferdes. Vi mener at idretten i seg selv skal være så attraktiv at alkohol ikke skal være nødvendig for å trekke publikum, sier Per Tøien, rådgiver i Norges Idrettsforbund, til Stavanger Aftenblad.

Ifølge Stavanger har klubben gode erfaringer etter at det ble åpnet for skjenking i den nye ishockeyarenaen.

- Det har gått utrolig bra, og vi forholder oss til dette strengere enn det retningslinjene tilsier. Vi ser at tilbudet har vært et veldig bra supplement til arenaen. Vi har stramme rutiner og et profesjonelt vaktselskap som sørger for vaktholdet. Folk koser seg, og vi har unngått rølp, sier arenasjef Tore Haugvaldstad.

Skjenkeutvalget i Stavanger kommune skal vurdere saken 23. januar. Leder Peter Hernes (H) mener alkoholservering er en naturlig utvikling for moderne idrettsarenaer.

- Jeg ser at det vil kunne danne presedens for tilsvarende store anlegg. Primært innenfor fotballen tror jeg vi kan se lignende konsept, men ikke i anlegg som ikke er tilpasset, sier Hernes. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.