Gå til sidens hovedinnhold

Oilers unngikk katastrofestart

Petter Thoresen mistet aldri troen på at Stavanger Oilers skulle redde seg inn.

LØRENSKOG - OILERS 3-4:

LØRENSKOG (Nettavisen): - Jeg synes ikke det var ufortjent at vi vant denne kampen, sier Petter Thoresen til Nettavisen.

Han er selvfølgelig svært tilfreds med at gullfavorittene hans klarte å snu 1-2 til seier i Lørenskog i den andre finalekampen i NM-sluttspillet, og dermed utligne til 1-1 i seirer i best-av-sju-serien.

Bedre nå
Thoresen så klar framgang fra den første kampen - og det trengte også Stavanger. Det er svært vanskelig å vinne fire av fem kamper, noe som ville blitt nødvendig dersom Lørenskog hadde fått 2-0.

- Jeg synes laget viste seg fra en kaldere side. Vi var rolige med pucken i Lørenskogs sone. Vi bruker flere spillere enn Lørenskog og jeg regner med at det fører til at vi vil ha mer gass å gi hvis det blir mange finalekamper, forteller Thoresen.

Lars Erik Spets storspilte for Lørenskog og skapte ny spenning i kampen med sin redusering helt på tampen. Han er ikke enig med Thoresen i at Stavanger vil tjene på en lang kampserie.

- Jeg tror ikke det har noe å si. Jeg regner med samme typer kamper fremover. Mye fighting og tøft spill. Jeg synes vi spilte bra i dag, men vi møter også et bra lag, sier Spets til Nettavisen.

Mistet aldri troen
Lørenskog vant noe overraskende den første NM-finalen mot Stavanger Oilers. Og akershuslaget tok tok kommandoen fra start også i den andre NM-finalen.

Etter en målløs førsteperiode satte Mats Frøshaug inn 1-0 til hjemmelaget. Jimmy Kilpatrick utlignet til 1-1.

I tredje periode dominerte Lørenskog skuddstatistikken fullstendig de første minuttene. Dette resulterte også i at Kenny Corupe scoret for Lørenskog etter seks minutters spill.

- Det var tøft å få den i trynet, men jeg hadde tro på at vi skulle finne tilbake til det gode spillet, sier Petter Thoresen til Nettavisen.

Gullfavoritten Stavanger Oilers var plutselig bare 14 minutter unna å ligge under 0-2.

Det ville ikke Petter Thoresen og spillerne hans ha noe av. Kampuret viste 52.31 da Juha Käunismäki utlignet til 2-2.

Det ga bortelaget blod på tann.

- Ekstra surt
Drøyt tre minutter senere styrte Lars-Peder Nagel inn 3-2 for Stavanger Oilers. Alex Imbeault la på til 4-2 da det bare var 3,40 minutter igjen av kampen.

- Det var ekstra surt. De får et drittmål til 2-2 litt for enkelt. Da det litt etterpå fikk et mål til, på en styring, ble det tungt psykisk. Det var surt å ikke vinne ettersom vi hadde ledelsen, fastslår Lars Erik Spets.

Lørenskog tok ut målvakten mens det var 3,18 minutter igjen, og det tallmessige overtaket ga resultater bare et halvt minutt senere, da Lars Erik Spets reduserte til 3-4.

Stavanger Oilers, som vant grunnserien i suveren stil, holdt unna resten av kampen og utlignet dermed til 1-1 i seirer i finaleserien.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken