RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Jogge ut, spise, drikke, sove og slappe av. Slik er resepten til Ezinne Okparaebo (26) foran onsdagens semifinale og mulige finale på 100-meteren i friidretts-EM.
Jogge ut, spise, drikke, sove og slappe av. Slik er resepten til Ezinne Okparaebo (26) foran onsdagens semifinale og mulige finale på 100-meteren i friidretts-EM. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Okparaebo skal sove seg i toppslag

Sist oppdatert:
Jogge ut, spise, drikke, sove og slappe av. Slik er resepten til Ezinne Okparaebo (26) foran onsdagens semifinale og mulige finale på 100-meteren i friidretts-EM.

26-åringen fra Oslo nektet konsekvent å ta av etter årsbeste 11,24 og sjette beste tid totalt under tirsdagens kvalifisering.

Okparaebo kom raskest ut av samtlige i sitt annet heat og ble kun slått av franske Myriam Soumaré.

Soumare oppnådde 11,03 og er kanskje den største gullfavoritten sammen med nederlandske Dafne Schippers. Schippers vant sitt heat på 11,10 uten å ta i noe særlig og har også 11,03 som årsbeste.

God følelse

De to blir nok hard å knekke for Okparaebo, som fikk med seg det hun kom for i kvalifiseringen på Letzigrund stadion i finansbyen Zürich.

– Det føltes bra ut. Oppgaven var å komme meg et skritt fram, og det klarte jeg.

– Du fikk en god tid?

– Nå var det bare å komme seg videre det handlet om. For meg er det semifinale og finale der jeg skal gi alt.

– Sjette beste tid av alle. Hva betyr det?

– Det er det ingen som vet. Jeg følte meg egentlig veldig bra og må tenke på meg selv. Jeg vet ingenting om hvor mye de andre har gitt, eller hvor lite de har gitt. Det kan jeg ikke tenke på.

– Det må da føles bra å prestere årsbeste i kvalifiseringen i et EM?

– Takk. Jo, men etter løpet så jeg ikke på tiden. Da prøver jeg bare å stenge dørene. Men det bekrefter på en på måte at formen er her. Det er det ingen tvil om.

Rolig plan

– Hva gjør du nå fram mot semifinalen?

– Nå må jeg jogge ut, spise, få i meg væske, sove litt, slappe av, se på serier. Jeg sitter med en god følelse, men samtidig lar jeg meg ikke rive med. Jeg gleder meg ikke ennå. Jeg prøver å ikke tenke på det. Jeg skal bare ta ett løp om gangen.

Ezinne Okparaebo har 4.-plasser fra 100 meter fra de to siste europamesterskapene. Det er ingen selvfølge at det blir et skritt opp denne gangen heller, men sjansen er der.

Da må det aller meste klaffe for henne onsdag. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere