Gå til sidens hovedinnhold

Oksetemming av de sjeldne

Barcelona overgikk seg selv i møtet med gjestene fra Pamplona.

Osasuna kom til Camp Nou på lørdag kveld som ubeseiret på sine to første kamper, og bare ett innsluppet mål.

Og kanskje hadde laget fra Pamplona - stedet som er best kjent for sine årlige okseløp - et håp om å kapre poeng på bortebane mot selveste Barcelona.

Det håpet ble raskt smadret.

Festfotball
Før kvarteret var spilt, hadde Lionel Messi og Francesc Fabregas satt inn hvert sitt mål - selvsagt etter vakkert forarbeid på ekte Barcelona-vis ved begge anledningene.

Fra da av var det klart hvor de tre poengene ville havne, men vertene ga seg ikke av den grunn.

Barcelona vartet opp med festfotball, og selv supporterne på Camp Nou - som er godt bortskjemt med fin fotball de siste årene - må antakeligvis innrømme at de sjeldent har sett sitt lag framstå så gode som de gjorde lørdag.

David Villa puttet på til 3-0 en drøy halvtime ut i matchen, og på ett minutt like før pause sørget et selvmål av Osasunas Rovérsio og et nytt mål fra Lionel Messi etter herlig forarbeid av Cesc Fabregas for at katalonierne gikk til pause med en overlegen 5-0-ledelse.

Hat trick
Xavi og David Villa sørget for mål nummer seks og sju i andre omgang, før Lionel Messi satte punktum med hat trick ti minutter før full tid - slik at Barcelona til slutt gikk av banen med en nokså overbevisende 8-0-seier.

På tross av å ha holdt lekestue på eget gress, topper likevel ikke Barcelona La Liga-tabellen etter tre runder.

Det gjør Valencia, som med sin 1-0-seier over Sporting Gijon tidligere på lørdag har full pott etter tre serierunder.

Barcelona følger på andreplass med sju poeng, men om kveldens kamp setter standarden for sesongen videre, er det bare et tidsspørsmål før laget er å finne på tabelltopp.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken