Gå til sidens hovedinnhold

Økte Tour de France-sjanser for Kristoff

Voldgiftsretten forkaster UCI sin avgjørelse.

Den internasjonale voldgiftsretten for sport (CAS) har bestemt at det russiske sykkellaget Katjusja får beholde WorldTour-lisensen UCI fratok det foran årets sesong.

En sikker plass i sykkelsportens øverste divisjon gir automatisk plass i de største rittene. Det er gode nyheter for lagets eneste nordmann, Stavangersyklisten Alexander Kristoff.

- Dette er veldig gode nyheter så klart. At laget får tilbake lisensen øker mine sjanser for å kjøre Tour de France til sommeren, melder Kristoff til procycling.no.

For tiden deltar han i Tour of Oman. Kristoff og de andre rytterne visste ingen ting om avgjørelsen før etter at fredagens etappe var unnagjort.

- Vi ble informert av lagledelsen etter målgang i dag, sier 27-åringen som tidligere har gjort det klart at han ønsket å bli værende i Katjusja, uansett utfall av saken.

Laget mest prominente rytter, spanske Joaquim Rodríguez, har derimot signalisert at han ønsket bytte lag dersom Katjusjas anke ikke ble tatt til følge i CAS. 33-åringen, som kom på pallen i både Giro d´Italia og Vuelta a España i fjor, har Tour de France som sitt store mål denne sesongen. Katjusja-kapteinen var derfor villig til å dra andre steder, dersom tourdeltakelsen ikke ble garantert i form av en WorldTour-lisens.

- Nå er stemningen god her nede, og Rodriguez virker sprek og i godt humør, bekrefter Kristoff som har hatt det litt tyngre i det kuperte terrenget enn sin spanske lagkamerat.

Kristoff har fått gode signaler på at han får kjøre side om side med Rodríguez under Tour de France til sommeren. Nå forventer bronsevinneren fra OL at han og de andre Katjusja-rytterne får kjøre årets største sykkelbegivenhet.

Hva gjør UCI?
Da lagene til WorldTouren ble offentliggjort i slutten av november i fjor, var ikke Katjusja med – til alles store forbauselse. Etter hvert ble det vist til etiske hensyn, men noen tilgjengelig begrunnelse er ikke kommet fra UCIs lisenskomité, som består av tre personer og ledes av en sveitsisk høyesterettsdommer.

Katjusja ble i stedet tilkjent en lisens i divisjonen under, men det russiske laget valgte å anke saken inn til CAS i Lausanne, som altså gav Kristoffs lag medhold. Nå gjenstår det å se hva UCI gjør med lagsammensetningen av årets WorldTour. Det internasjonale sykkelforbundet har tidligere gjort det klart at divisjonen har et tak på 18 lag. Tildeles Katjusja en plass blir russerne i så fall det 19. WorldTour-laget i 2013.

UCI sier det registrerer voldgiftsrettens avgjørelse og vil evaluere konsekvensene av den de kommende dagene.

Kommentarer til denne saken