OL- og VM-medaljevinner i kappgang utestengt i fire år

Maria Guadalupe González har her nettopp gått inn til OL-sølv i kappgang i Rio de Janeiro i 2016. Fredag ble mexicaneren utestengt i fire år for doping. Foto: Robert F. Bukaty, AP / NTB scanpix

Maria Guadalupe González har her nettopp gått inn til OL-sølv i kappgang i Rio de Janeiro i 2016. Fredag ble mexicaneren utestengt i fire år for doping. Foto: Robert F. Bukaty, AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Den mexicanske kappgangstjernen Maria Guadalupe González, som har sølv fra både OL og VM, er utestengt i fire år for doping.

Det melder Friidrettens integritetsenhet (AIU) fredag. Hun testet positivt på steroiden trenbolon i oktober i fjor og er utestengt til november 2022. Da vil hun være 33 år gammel.

González forklarte den positive prøven med at hun på legens anbefaling har spist mye kjøtt for å motvirke anemi. Trenbolon benyttes i kjøttproduksjon i Mexico, men forklaringen ble avvist av AIU, som fastslo at konsentrasjonen av stoffet i hennes prøve var altfor høy til å stamme fra forurenset kjøtt.

Utøveren beholder OL-sølvet fra Rio-lekene i 2016 og VM-sølvet fra London året etter. Hun kan anke utelukkelsen til Idrettens voldgiftsrett.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.