RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OL-arbeidere i Rio streiker

Arbeidet med anleggene til neste års sommer-OL i Rio ble tirsdag stoppet da flere tusen bygningsarbeidere gikk ut i streik.
Arbeidet med anleggene til neste års sommer-OL i Rio ble tirsdag stoppet da flere tusen bygningsarbeidere gikk ut i streik. Foto: Sergio Moraes (Reuters)
Sist oppdatert:
Arbeidet med anleggene til neste års sommer-OL i Rio ble tirsdag stoppet da flere tusen bygningsarbeidere gikk ut i streik.

Rundt 70 prosent av de rundt 12.000 arbeiderne som jobber med å forberede Sør-Amerikas første sommerleker har lagt ned arbeidet. De forlanger høyere lønn.

En domstol besluttet mandag at minst 30 prosent av arbeiderne skal opprettholde grunnleggende anleggsaktivitet i påvente av en løsning på konflikten.

Representanter for arbeidsgiverne og arbeidstakerne skal etter planen møtes fredag i et forsøk på å komme til enighet om en ny lønnsavtale.

Streiken, som er ventet å vare hele denne uken, kommer samtidig med at representanter fra Den internasjonale olympiske komité (IOC) er ventet til Rio for å inspisere framdriften med OL-anleggene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere