RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OL-bombe fra Johnsrud Sundby

Foto: Anders Modum Bilet (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Overrasker med sin Sotsji-plan.

Det ligger an til å bli en veldig hard kamp om å få gå teamsprinten i langrenn under de olympiske lekene i Sotsji i februar.

Petter Northug regnes som selvskreven hvis han er i normal form og selv har lyst.

Den andre plassen har Martin Johnsrud Sundby - svært overraskende - bestemt seg for å forsøke å kapre.

Røa-løperen er så bestemt på å nå dette målet at han dropper verdenscuprennene i Davos for å gå i Asiago helgen etter.

- Det er min sjanse til å vise meg fram for en plass på teamsprintlaget. Målet for OL er 15 kilometer klassisk enkeltstart (14. februar), en plass på stafettlaget (16. februar) og teamsprinten (19. februar), sier Martin Johnsrud Sundby til VG.

Sprintlandslagstrener Arild Monsen er opptatt av at spesialsprinterne ikke kan forvente særbehandling, og holder døra åpen for både Martin Johnsrud Sundby og Eldar Rønning, som også har meldt interesse for teamsprinten.

- Det kan absolutt skje at det blir to allroundere på teamsprinten. Petter, som den meritterte løperen han er, er soleklar til en plass, dersom han ønsker å å gå og er i normalt slag. Derfor er det kanskje bare én ledig plass, sier Monsen til VG.

Martin Johnsrud Sundby har VM-gull og OL-sølv i stafett, VM-sølv på skiathlon og VM-bronse i 15 kilometer klassisk på merittlisten så langt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere