RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

OL-budsjettet endelig i boks

Sist oppdatert:
Syv måneder før Torino-OL starter er endelig budsjettet i boks. -Nå tror jeg for første gang at italienerne blir ferdige i tide, sier IOK-medlem Gerhard Heiberg.

Arrangøren manglet 1,18 milliarder kroner på å få budsjettet til å gå opp etter at sponsorer trakk seg. Men nå spytter myndighetene i.

- Det ser mer positivt ut enn på lang tid. Jeg var i Torino for et par uker siden og inspiserte, og tror dette kan bli meget bra. Arbeidet har vært preget av litt middelhavsidentitet, med mye som kan gjøres i morgen. Men nå har italienerne skjønt alvoret, sier det norske styremedlemmet i Den internasjonale olympiske komite til TV 2 Nettavisen.

Politisk krangling, intern maktkamp og pengeproblemer har preget oppkjøringen til 2006-lekene, som starter 10. februar. Anleggsutbyggingen, plasseringen av overnattingsplasser og vei- og kommunikasjonssystemene har vært under sterk kritikk.

- Vi skal ikke ha noe fattigmanns-OL, og nå ser det ut til å gå veien. Blant annet er man kommet i gang med å reklamere for OL både i og utenfor Italia, noe som også burde vært gjort tidligere, sier Gerhard Heiberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere